E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'da düşen uçakla ilgili Trump'tan açıklama---

İran'da düşen uçakla ilgili Trump'tan açıklama

İran'da düşen uçakla ilgili Trump'tan açıklama
09 Ocak 2020 - 20:33 borsagundem.com

İran'ın Irak'taki ABD hedeflerine saldırdığı gece düşen Ukrayna Havayollarına ait uçakla ilgili İngilizler ellerindeki raporların endişe verici olduğunu belirtirken, Trump da uçağın düşüşüyle ilgili şüpheleri olduğunu söyledi

İngiltere'de hükümet sözcüsü, Başbakan Boris Johnson’ın soruşturmayla ilgili, “Şeffaflık ve güvenilirlikle yürütülmeli” çağrısında bulunduğunu açıkladı.

“RAPORLAR OLDUKÇA ENDİŞE VERİCİ”

Uçağın terörist bir saldırının hedefinde olup olmadığı sorusuna ise İngiliz sözcü, “Bu konuda spekülasyon oluşturmak istemiyorum ancak gördüğümüz raporlar oldukça endişe verici” yanıtı verdi.

TRUMP: UÇAĞIN DÜŞÜŞÜYLE İLGİLİ ŞÜPHELERİM VAR

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da düşen ve 176 kişinin ölümüne neden olan Ukrayna Havayolları'na ait uçakla ilgili açıklama yaptı.

Trump, "Çok trajik bir olay. Birileri hata yapmış olabilir. İdeal olan kara kutunun Boeing'e verilmesi. Başka ülkeye de verebilirler. Çok kötü bir şey olduğuna yönelik bir hissiyatım var"  ifadelerini kullandı. Trump uçağın düşüşüyle ilgili şüpheleri olduğunu belirtti.

Bazılarının kazanın mekanik sebeplerden kaynaklanmış olabileceğini söylediğini hatırlatan Trump, "Ama bence bu ihtimal dahilinde bile değil" dedi. 

TRUMP: İRAN'A BİR DİZİ EKONOMİK YAPTIRIMI ONAYLADIM

​Trump ayrıca, İran'a yeni bir dizi ekonomik yaptırımın onayladığını ve Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından uygulanacağını söyledi. 

NATO'nun ortadoğu'da daha fazla rol üstlenmesi gerektiğini yineleyen Trump, "Ortadoğu’da ABD askerlerinin olmasındansa NATO askerlerinin olmasını tercih ederim. NATO Ortadoğu'yu da kapsayacak şekilde genişlemeli. NATO ve Ortadoğu. NATO için yeni bir ad buldum: NATOME" dedi. 

RUHANİ, ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani,  Tahran’da düşen uçakla ilgili Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonla görüştü. Zelenskiy görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Ruhani, Ukraynalı uzmanların gerekli tüm verilere anında erişim sağlayacağını vurguladı” dedi.

ABD'Lİ YETKİLİLER: UÇAK İRAN TARAFINDAN YANLIŞLIKLA DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan, Reuters haber ajansı hükümet yetkililerine dayandırdığı habere göre, ABD yönetimi uçağın bir füzeyle vurularak düşürüldüğüne emin. Reuters'ın haberinde Washington'ın uydu görüntüleri nedeniyle uçağın düşürüldüğüne inandığı ifade edildi. 

ABD'li yetkililerin uçağın yüksek ihtimalle İran hava savunma sistemleri tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü düşündükleri belirtildi.

İRAN: UÇAĞIN FÜZEYLE DÜŞÜRÜLDÜĞÜ MANTIKSIZ DEDİKODULARDAN İBARET

İran Sivil Havacılık Kurumu'ndan yapılan açıklamada ise PS752 Ukrayna uçağının hava savunma füzesi tarafından vurularak düşürüldüğü iddialarının ‘mantıksız dedikodulardan ibaret olduğu’ belirtildi.

OTTAWA: ABD HAKLI OLABİLİR

Kanada ABD'nin uçağı İran'ın düşürmüş olabileceği yönündeki istihbarat bilgisinin mümkün olabileceğini düşünüyor. Kanada'nın CBS kanalı, ABD'nin Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağını İran'ın yanlışlıkla düşürmüş olabileceği yönündeki istihbarat bilgisine Ottawa'nın güvenilir baktığını paylaştı.

DÜŞEN UÇAKTA 3 İNGİLİZ DE VARDI

Önceki gün Tahran’daki İmam Humeyni Havaalanı’ndan kalkan ve içerisinde 176 kişinin bulunduğu Ukrayna Uluslararası Havayolları’na ait uçak, kalktıktan kısa bir süre sonra düşmüştü.

Düşen uçakta 82 İranlı, 63 Kanadalı, 11 Ukraynalı, 10 İsveçli, 4 Afgan, 3 Alman ve 3 İngiliz vatandaşı ile 9 mürettabat bulunuyordu.

Newsweek: İran, Ukrayna uçağını muhtemelen yanlışlıkla düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • anadolu10 Ocak 2020 02:25

    irani hic sevmedim, sevemedim, hala sevmiyorum, ikiyuzlu sahtekar iran

  • Kartal 09 Ocak 2020 23:45

    Bi yaptırım daha yaparsın sahte kabadayı

  • Bika09 Ocak 2020 23:15

    "Ukrayna Havayolları, düşen Boeing marka uçağın yeni olduğunu ve 2 gün önce kontrol edildiğini açıkladı." İran araştırma yapılmadan tazminat ödememek için teknik arıza nedeniyle düştüğünü çok hızlı açıkladı.