E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'da dehşet verici rakamlar---

İran'da dehşet verici rakamlar

İran'da dehşet verici rakamlar
18 Temmuz 2020 - 19:45 borsagundem.com

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dünyayı kasıp kavuran Korona virüs salgınından etkilenen İranlı sayısını 25 milyon olarak açıkladı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgınından etkilenen İranlı sayısını 25 milyon olarak açıkladı. Dehşet verici raporu kamuoyuyla paylaşan Ruhani, gelecek aylara yönelik korkunç projeksiyonu da ilk kez duyurdu.

Korona virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İran’ın nüfusu kayıtlarda 81,8 milyon olarak görülüyor.

Korona Virüs ile Ulusal Mücadele Kurulu tarafından hazırlanan raporu paylaşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Tahminimiz, 25 milyon İranlının bu virüse yakalandığı yönünde. 30-35 milyon kişinin daha gelecek aylarda virüsle enfekte olmasını tahmin ediliyoruz” dedi.

Resmi rakamların katbekat fazlası

Ruhani’nin açıkladığı rakamlar, devletin bugüne kadar açıkladığı resmi rakamlarla kıyaslanabilecek boyutta değil. Tahran Yönetimi, beş ay önce ilk vakanın tespit edildiği günden bu yana 269 bin 440 kişiye Kovid-19 teşhisi koyulduğunu açıklamıştı.

İran Sağlık Bakanlığı, cuma günü itibarıyla korona virüsten ölenlerin sayısını ise 13 bin 791 olarak duyurmuştu.

İran’da ikinci dalga yaşanıyor

Gelecek aylarda hastanelerde tedavi görecek hasta sayının, geride bırakılan 150 güne kıyasla iki katına çıkacağını öngördüklerini söyleyen Ruhani, bu öngörüye göre hazırlık yapılması talimatını verdi.

Ülkede salgında ikinci dalganın yaşandığını ifade eden Ruhani, “İkinci dalganın nedeni insanımızdaki korkunun azalması ve hayatı normal yaşamasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Komşuda korona virüs vakaları yeniden artıyor

 

Dünya genelinde son 100 saatte 1 milyon korona virüs vakası tespit edildi

 

Gümüşhane'de korona virüs karantinası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 2.dalga mi geliyor?!?19 Temmuz 2020 05:55

    Amerika;Brezilya ve Hindistan rakamlari cok kotu?!?ikinci dalga bu hafta gelirse;sisen borsalara dikkat..Kar realizasyonlari artabilir..Saglik sektorunu takip etmeli..