E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran virüsle mücadele için IMF'den destek istedi---

İran virüsle mücadele için IMF'den destek istedi

İran virüsle mücadele için IMF'den destek istedi
12 Mart 2020 - 12:27 borsagundem.com

İran, korona virüsle mücadele için IMF'den 5 milyar dolarlık destek talep etti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Uluslararası Para Fonu (IMF)'nun korana virüsten etkilenen ülkeleri desteklemek için oluşturduğu acil yardım fonundan korona virüs ile mücadele için destek talep ettiklerini bildirdi.

Twitter üzerinden açıklama yapan Zarif, "IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Covid-19'dan etkilenen ülkelerin Hızlı Finansal Enstrüman yolu ile destekleneceğini açıtklamıştı. Bizim merkez bankamız bu kolaylığa hemen erişim talebinde bulundu" dedi.

Zarif, IMF ve IMF İcra Kurulu'nun bu talebi göreve bağlılık ve sorumluluk içinde değerlendirmelerini beklediklerini vurguladı.

İran Merkez Bankası Başkanı Abdulnaser Hemmati de Instagram sayfasından yaptığı açıklama ile IMF Başkanı Georgieva'ya bir mektup gönderdiklerini ve Hizlı Finansal Enstrüman acil durum fonundan korona virüs ile mücadele için 5 milyar dolar kullanma talebinde bulunduklarını duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bilen bilir 12 Mart 2020 13:19

    Bizimkilerde bu parayı alabilmek için virüslü bir kişi var yalanı ortaya attılar. Şuan bizim borsa dünyadan ayrışması gerekliydi. Çünkü petrol düşüyor bize yarıyor tekslde ve diğer imalat sektörlerinde rakip ülkelerinde üretim durdu bize yarıyor keza turizmde ve hava yolu taşımacılığında şuan 1 numarayız. Ama gel gör ki bizim yöneticilerimiz bu süreci lehimize döndüremediği gibi ülkemizide olmayan virüs var deyip önümüzü tıkadılar

  • Alper 12 Mart 2020 15:08

    Senin hayatın yalan olmuş. İşiniz gücünüz iktidara çamur atmak. 

  • oğuz12 Mart 2020 14:57

    şu senin zihniyettekileri makarnacı kolonyacıları patatescileride karantinaya alsalar virüsten daha çok mikrop barındırıyorsun dezenfektede olmuyorsunuz...

  • dell12 Mart 2020 12:39

    Hani aşıyı bulmuştu bu İran şimdi IMF'den 5 milyar dolar borç para istiyor hey Allahım ya önce karinlarini doyursunlar da aşıyı sonra bulsunlar 😂