E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi İran ülkede üretilen malların ithalatını yasakladı---

İran ülkede üretilen malların ithalatını yasakladı

 İran ülkede üretilen malların ithalatını yasakladı
20 Ocak 2019 - 14:38 borsagundem.com

İran meclisi, ülkede ihtiyacı karşılayacak kadar üretimi bulunan "benzer" malların ithalatının yasaklanmasını öngören tasarıyı onayladı

İSTANBUL (AA) - İran meclisi, iç piyasanın ihtiyacını karşılayacak kadar ülkede üretimi olan "benzer" malların ithalatını yasakladı.

Jamaran haber sitesine göre, İran meclisi ülke içinde üretilen ve iç piyasanın ihtiyacına cevap veren malların ithalatını 21 Mart 2021 tarihine kadar yasaklamayı içeren yasa tasarısını onayladı.

Yerli üretimin desteklenmesi kapsamında onaylanan tasarıyla, ithalatçıların söz konusu özelliklerdeki malları ülkeye getirmek için ithalat izin kaydı açtırmaları yasaklandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk21 Ocak 2019 12:19

    Güzel bir uygulama. Her ülke öncelikle kendi vatandaşını iş sahibi yapmalı ama iş koşulları iyileşmeli. Çok eski ekonomi kitaplarına göre ülkeleri yönetmek sadece en büyük ülkelere yarıyor. 80 milyon nufus demek her şeyi üretecek insan ve tüketici var demek. Öte yandan tüketicinin değişik beğenilerini karşılamak ve değişimi teşvik etmek adına yasak yerine yüksek gümrük duvarı daha mantıklı olur. DTÖ İran'a yaptırımlar nedeni ile bu karar itiraz edemezi ama durumu iyi olan ülkeler bunu yapmaya kalksa diğer ülkelerin de ona karşı gümrük uygulaması getirmesi mümkün.

  • Bika20 Ocak 2019 22:31

    Darısı Türkiye'nin başına.