E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran suikaste böyle yanıt verdi---

İran suikaste böyle yanıt verdi

İran suikaste böyle yanıt verdi
01 Aralık 2020 - 11:31 borsagundem.com

İran Atom Enerjisi Kurumu, tasarının Anayasayı Koruyucular Konseyi'nde nihai onayı alıp yasalaşması halinde uranyumu en az yüzde 20 oranında zenginleştirmeye başlayacak ve düşük düzeyli zenginleştirilmiş uranyum stoklarını artıracak.

İran Meclisi, nükleer faaliyetlerin hızlandırılmasını öngören tasarıyı ana hatlarıyla kabul ederken, tasarının nihai onay alması halinde İran Atom Enerjisi Kurumu, uranyumu en az yüzde 20 oranında zenginleştirmeye başlayacak ve düşük düzeyli zenginleştirilmiş uranyum stoklarını artıracak.

İran devlet televizyonunun haberine göre, "Yaptırımların Kaldırılması ve İran Ulusunun Çıkarlarının Korunması için Stratejik Eylem Planı" adı verilen tasarının ana hatları, 290 kişilik mecliste 251 oyla kabul edildi.

İRANLI VEKİLLER SLOGAN ATTI

İranlı milletvekilleri tasarının kabul edilmesinin ardından "Kahrolsun Amerika", "Kahrolsun İsrail", "Şehitlik iftiharımızdır" ve "Damarlarımızdaki kan liderimize (İran lideri Ayetullah Ali Hamaney) bir armağandır" şeklinde sloganlar attı.

Mecliste kabul edilen tasarının Anayasayı Koruyucular Konseyi'nde nihai onayı alıp yasalaşması halinde İran Atom Enerjisi Kurumu, uranyumu en az yüzde 20 oranında zenginleştirmeye başlayacak ve düşük düzeyli zenginleştirilmiş uranyum stoklarını artıracak.

İRAN DENETİMLERİ SINIRLANDIRACAK

Tasarı ayrıca, nükleer anlaşmanın taraflarının tasarının nihai onayının ardından gelecek iki aylık süreç içerisinde İran'ın bankacılık ilişkilerini ve petrol ihracatını normale döndürecek adımlar atmaması halinde, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) kapsamında 2016'dan bu yana gönüllü olarak uygulanan Ek Protokol'den ayrılma çağrısında bulunuyor.

İran, Ek Protokol uyarınca, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) müfettişlerinin İran'ın nükleer tesislerini istedikleri anda aniden denetlemelerine izin vermişti. Tahran yönetiminin, Ek Protokol'den ayrılması, UAEA müfettişlerinin denetimlerinin sınırlandırılacağı anlamına geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mühendis01 Aralık 2020 14:11

    nedense irana zerre üzülmüyorum ama bi pakistan olsa başka 

  • pazarci01 Aralık 2020 13:24

    sahdan once humeyni nerede yasamakta ve kimler tarafindan desteklenmekteydi.......aynen abd deki o cocugu gibi.iranda yasanan sahi gotur humeyniyi getirme taktigi TC nin uzerine uygulanmaya calisildi.amma yemedi.....Allah,in Gazabi Turk/Musluman dusmanlarinin uzerine olsun.Amiin...

  • kukla mollalar01 Aralık 2020 12:59

    perslerin torunları.. bu dinci yönetimi de israil ingiltere abd getirdiği belli olduğu halde..bu mollalar  foyaları meydana çıkmasın diye  israil iran, tavşan kaç tazı tut yapıyorlar.. evlere şenlik.. halklara yazık..

  • Özer01 Aralık 2020 14:46

    İsrail de din devletidir, kimse onlara bir şey demez,diyemez.İran'ın din devleti olması nedense bazılarına batar.

  • Türkoğlutürk01 Aralık 2020 13:04

    Herkesi kendin sanma