E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"İran, Rusya’ya yüzlerce İHA verecek"---

"İran, Rusya’ya yüzlerce İHA verecek"

İran, Rusya’ya yüzlerce İHA verecek
12 Temmuz 2022 - 11:13 borsagundem.com

ABD, İran'ın Ukrayna'daki savaşta kullanması için Rusya’ya silah da taşıyabilen insansız hava araçları (İHA) göndermeyi planladığını savundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, “İran hükümeti, aralarında silah taşıma kapasitesi de olan yüzlerce İHA'yı hızlandırılmış şekilde Rusya’ya göndermeye hazırlanıyor” dedi. Sullivan, İran’ın İHA'ları kullanmaları için Rus birlikleri eğitmeyi planladığını da ifade etti.

Rusya'nın son dönemde Ukrayna'nın doğusundaki şiddetli çatışmalarda çok sayıda asker ve mühimmat kaybettiği belirtiliyor.

İHA'lar Ukrayna savaşında büyük rol oynuyor ve iki taraf tarafından da sık sık kullanılıyor. Türkiye'den gönderilen Bayraktar SİHA'ları Ukrayna ordusuna Rusya'ya karşı önemli bir avantaj sağlamıştı.

ABD’nin balistik füzesi test sırasında infilak etti

 

ABD'li generalden 'yeni savaş' sinyali: 20 yıldır bunun için çalışıyoruz!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sanmar12 Temmuz 2022 21:43

    aferin  irana    iha  araçları  yapmış  doğrusu  iranın  teknolojide  iyi  mesafe  almış

  • Mucise Reis : )12 Temmuz 2022 11:49

    Savaşlarda değişiyor. düşünün. Azerbaycana nakliye uçaklarımız gitti. türk malı uçan araçlar kullanıldı. Peki bu araçları kim kullandı ? ...Azerbacanlı askerler mi ? ... o misal. artık herkes istediği devlete modern silahları ile destek verebiliyor. Sözde hibe ettik, gönderdik , sattık dense bile... Azerbaycanda israil hava araçlarıdar var unutmamak lazım.