E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİran riskinin piyasalardaki etkisi sona erdi mi?---

İran riskinin piyasalardaki etkisi sona erdi mi?

İran riskinin piyasalardaki etkisi sona erdi mi?
11 Ocak 2020 - 18:46 borsagundem.com

Schroders stratejisti Mackay, ABD - İran gerginliğinin finans piyasalarındaki etkisinin sona ermemiş olabileceğini söyledi

ABD'de hisse senedi endeksleri, ABD ile İran'ın savaşın eşiğine gelmesine rağmen bu hafta rekor seviyelere tırmandı. İran füzelerinin Irak'taki ABD hedeflerini vurmasının ardından gerginliğin azalması yatırım/risk iştahının geri dönmesinde etkili oldu.

Ancak bu durum jeopolitik gerginliğin sona erdiği anlamına gelmiyor olabilir. Schroders kıdemli piyasa stratejisti Jonathan Mackay, "jeopolitik belirsizlikteki artış bağlamında piyasaların görünümünü tartışmak için katıldığı bir podcast'te konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Mackay, "Dişe diş ve bir ileri bir geri şeklinde ilerleyen bu konunun bittiğine inanmak güç. Geçmiş jeopolitik olaylara bakıldığında, piyasa belirsizliğin yükselmesiyle birlikte gelişmeleri hesaba kattı ve bekleyeceğiniz gibi yanıt verdi. Riskli varlıklara satış gelirken güvenli varlıklar ralli yaptı. Sonra belirsizliğin zirvesi görüldüğünde her şey tersine döndü. Ben henüz belirsizliğin zirvesinde olduğumuzu düşünmüyorum." dedi.

Yatırımcıların ne yapması gerektiğine ilişkin konuşan Mackay, temel göstergelere bakılması gerektiğini söyledi. "Piyasadaki risk açısından ne için para alıyorsunuz? Geçen yıl bu noktada bulunduğumuz yerle kıyaslandığında bunu söylemek şu noktada çok zor. Ticaret, Brexit belirsizliği hala sürerken ve İran - ABD anlaşmazlığının daha ciddi bir duruma dönüşme ihtimali varken risk almaya değecek bir varlık sınıfı bulmak çok zor. " dedi.

Mackay, yatırımcıların tahvilleri değerlendirebileceklerini söyleyerek, "Döngüsel bir sıçrama olursa tahviller bu yıl bir miktar yükselebilir, ancak sınırlı olacaktır. Gelişen piyasalarda değer görüyoruz, Avrupa'da değer var, piyasadaki değer sektörlerinde değer var." dedi. Schroders stratejisti yüksek getirili tahvillerde fazla değer görmediklerini ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet12 Ocak 2020 04:48

    Iran ı bilmem amma Trump riski hala dünyanın başına bela...

  • Selahattin Ölmez11 Ocak 2020 21:39

    borsa bir iki günlük iyimserlik dahi olmadan sert yükseldi bunun kar satışları daha da sert olabilir.Trump ve abd asla güvenilmez.bir anda her şey ters düz olabilir.

  • Numan11 Ocak 2020 19:52

    Her an vurabilir Trump guven olmaz

  • kılıç11 Ocak 2020 19:51

    ZAMAN GEÇTİKÇE İRAN AKLINI BAŞINA ALMAK ZORUNDA KALACAKDIR ÇÜNKÜ DÜNYA ALEME REZİL ÖLEN GENERALDE AZ HALT YEMEMİŞ MÜSLÜMAN KATAMCISI AYRICA İRAN KENDİ İÇİNDE AGIR SORUNLU OLUP PİYASA İRANI TAKMAZ.