E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİran petrol üretimini artırıyor---

İran petrol üretimini artırıyor

İran petrol üretimini artırıyor
18 Ocak 2016 - 21:39 borsagundem.com

İran Petrol Bakanlığı, petrolüretiminin günlük 500,000 varil artırılması için talimat verdi

İran Petrol Bakanlığı petrol üretiminin günlük 500,000 varil artırılması talimatı verdi ve böylelikle ülke, zaten çökmekte olan petrol fiyatlarını daha da düşürme riskine rağmen küresel arz fazlasına katkıda bulunma yolunda adım attı. 

Petrol Bakanlığı'nın haber ajansı Shana'nın kamuya ait National Iranian Oil Co. idari direktörü Roknoddin Javadi'nin yorumlarını işaret ederek, üretim artışının, yaptırımlar tarafından engellenen petrol ihracatının serbest bırakılması ile mümkün hale geldiğini kaydetti.  Javadi, İran'ın üretimini artırmaması halinde, komşu ülkelerin altı ila 12 aylık dönemde daha fazla petrol pompalayacaklarını ve İran'ın pazar payını alacaklarını söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suhai Al Mazrouei, Abu Dabi'de yaptığı açıklamada, "İran'ın bunu yapmaya hakkı var mı? Evet, elbette,"dedi ve "Peki bu, duruma yardımcı olacak mı? Hayır" dedi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın İran'ın nükleer silah geliştirme yeteneğini durdurduğunu belirlemesinin ardından, İran petrolünün alıcıları, bu ülkeden istedikleri miktarda petrolü ithal etmekte serbest hale geldi. Dünyanın dördüncü en büyük petrol ve en büyük doğalgaz rezervlerine sahip İran, ülke dışında dondurulmuş hesaplarının ilk anda 50 milyar dolarını kullanma hakkını kazancak. Hükümet bu kaynağın endüstrilerin yeniden kurulmasına kullnılacağını duyurdu. Yaptırımların sonlandırılması, ayrıca, Total SA ve Eni SpA gibi yabancı yatırımcılara da ülkenin kapılarını açıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)