E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİran petrol üretimini artırabilir---

İran petrol üretimini artırabilir

İran petrol üretimini artırabilir
19 Mart 2015 - 07:22 borsagundem.com

İran, yaptırımların kaldırılmasına yönelik bir anlaşmaya ulaşılmasının ardından petrol üretimini artırabilir

İran, yaptırımların kaldırılmasına yönelik bir anlaşmaya ulaşılmasının kısa bir süre ardından üretimini yükselterek günlük petrol üretimini bir milyon varil artırabileceği ve yeniden OPEC’in ikinci en büyük üreticisi olabileceği yönünde açıklamada bulundu.

Sektör gözlemcileri genel olarak böyle bir kapasitesinin bulunduğu yönünde fikir birliği sağlasalar da girişimin gerçekleşmesi aylar alabilir. Çünkü yaptırımların geri çekilmesi süreci yavaş ilerleyebilir.

İran hükümeti daha da ileri giderek üretimi iki milyon varil artırmayı planladığını söylese de ülkede çalışmış olan iki sektör yöneticisi bunu gerçekleştirmenin 5 yıl kadar bir süre alabileceğini ve milyonlarca dolarlık yatırım gerektireceğini ifade ediyor. İran, nükleer programı ile ilgili uluslararası güçlerle Haziran ayına kadar bir anlaşmaya varma arayışında.

Dubai’deki Continental Energy DMCC analistlerinden Mohsen Shoar, “Birinci sıradaki ihtiyaç yatırım. Günlük 4 milyon varilin ötesine gitmek, yabancı destek gerektirir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)