E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran kripto para ile ilk resmi siparişini verdi---

İran kripto para ile ilk resmi siparişini verdi

İran kripto para ile ilk resmi siparişini verdi
09 Ağustos 2022 - 14:04 borsagundem.com

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'in verdiği bilgiye göre, İran kripto para kullanarak ilk resmi ithalat siparişini bu hafta verdi.

Haberde, ithalatta kripto para kullanımının İran'ın ABD yaptırımlarının üstesinden gelmesine yardım edeceği belirtildi.

Tasnim'e göre, 10 milyon dolar tutarındaki sipariş, İran'ın ABD dolarının hakim olduğu küresel finansal sistemi dijital varlıklarla ticaret yoluyla bypass etmesini sağlayacak.

2021 yılında küresel bitcoin madenciliğinin yüzde 4,5'i İran'da gerçekleşti. Kripto para madenciliği İran'ın ithalatta kullanmak ve yaptırımların etkisini hafifletmek için yüz milyonlarca dolar kazanmasına yardım etti.

Kripto rallisi uzun ömürlü değil

 

Kripto paralar gerçek dünyaya taşınıyor

 

Barclays'ten kripto şirketi Copper'a yatırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Jordi09 Ağustos 2022 17:16

    Rusya çin ve iran merkez bankaları bir araya gelse aralarındaki ticarette kullanacakları işe yarar her zaman geçerli ortak bir digital para rahatlıkla geliştirebilirler demek ki bu işi organize edecek ve başaracak işten anlayan uzmanları yok. Geçerli para çıkarmak ve likiditesi olan piyasa kurmak bir sanattır.

  • Forex09 Ağustos 2022 17:09

    Kripto para karşılığı hangi malı kim ne zaman satmış ?

  • Bağımsız Düşüce09 Ağustos 2022 15:09

    Kripto para denilen ve mucidinin saklandığı bu saadet zincirinin fikir babası ABD derin devletidir . Yasal yollardan takip edemedikleri kara parayı takip etmek için kullanıma sokulmuştur !

  • Mucise Reis : )09 Ağustos 2022 17:23

    İyi güzel ama, Bir sürü ülke var. Mesela Türkiye  şirket kur. hergün yazarkasan ile 1 milyon fiş kes. ertesi gün git, bankaya 1 milyon yatır :D ne oldu ? iş yaptım para kazandım vergimi ödediö. Yani kim ne diye kara para ile yakalansın :D o dediklerin  gazeteci görünümlü kılıf uyduran düzen savunan tipler :D onlarca yazarım burada... yazmak istemiyorum ama. gerek yok eşşek aklına karpuz kabu getirmeyelim.  kktc ye gidersin, dönerken boynunde 500 gr altın kolyen ile gelirsin :D ne oldu ? : )) ege de balık avlarsın yunan sınırında, denize atılmış işeret dubayı çekersin, kutuyu alır ülkene gelirsin :D yaa neyse dediğin gibi olsun kara paradan başka bir işe yaramıyor :D afganistanda insanlar eceplerınde 100 dolar ile kaçtı türkiyede banka ehsaplarına cüzdandan para çekti. :D

  • Mucise Reis : )09 Ağustos 2022 15:07

    Hala potansiyeli görmeyenler var...  Dünya değişecek diyoruz anlatamıyoruz. şimdi Matbalar basrıyor TL TL TL ... eee, rusyaya 10 milyar, fransaya, 10 milyar , irana 10 milyar, abd ye 10 milyar  .. x.y.z. ulkelere 10 .. 10 .. 10 .. 10 milyar TÜRK LİRASI verdik mal aldık.. eee mal sattıklarımız diyorki, siz TL verdiniz amaaaaa, biz ne yapalım TL yi. ben mal , hammadde, vb aldığım ülkelerde TL prestij apra deil. kullanılmıyor. Usd yada euro istiyorlar.. çünku onlar ile ticaret ediyorlar... yaniiiii TL bassanda bir yerde kullanan ülkeler, kasaları harici dolaşımda olmayan ülkelerden dolayı istenmeyen para oluyor. ABD, usd basıyor ama dünya istiyor her ticarette kabul ediyor... Bu durumda İran çok stratejık adım attı :D  İran istesede ambargolu olduğu için usd leri yada ticaretleri olmuyordu. kriptolar ile bu ambargoları rahatlıkla aşacak. Buada  yazılımlar ve takip sistemler devreye girecek :D kaliteli yazılımcılar lazım. iz süren.

  • baran09 Ağustos 2022 22:09

    Kriptolar başlı başına sahtekarlıktır.  Be sersem tavuk bu ülkede üretim yok deyip zırvalarken kriptonun hangi üretimin karşılığı olabileceğini yazmamışsın!  Yazamazsın çünkü üretim ile bir ilgisiz yok.  Bu jetongiller yüzünden batan binlerce insan var ama bu deftersiz çakal insanalrı gayya kuyusuna atmak için sanki zevkten dört köşe oluyor.  Kahvede kimseye bir bardak çay ısmarlamaktan aciz böyle tiplerin burada atıp tutarak servet ve büyük kazançlar vaat etmesini ve  nasıl bir karakter olduğunu okuyanların takdirine bırakıyorum. Bunlarda gelecek falan yok.  İnsanları batırmak için kurgulanduığı çok açık!  1-kara para aklama! 2- doların itibarını koruma 3- yine muhalif ülkelerde dolar ve kripto operasyonları yaparak toplum ve ülkeleri infiale uğratmak gibi amaçları olduğu çok açık.