E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran, kara kutuyu Ukrayna'ya gönderiyor---

İran, kara kutuyu Ukrayna'ya gönderiyor

İran, kara kutuyu Ukrayna'ya gönderiyor
18 Ocak 2020 - 18:35 borsagundem.com

Tahran yakınlarında füzeyle vurulan ve 176 kişinin hayatını kaybettiği yolcu uçağının kara kutusu, bu ay içinde Ukrayna'ya ulaşacak. Kanada ise, uçakta yaşamını yitiren 56 vatandaşının ailelerine 19'ar bin dolar yardım yapacak.

İran medyası, Devrim Muhafızları tarafından füzelerle düşürülen Ukrayna Havayolları uçağının kara kutusuna ilişkin dünyaya bir 'son dakika' haberi geçti.

Buna göre, Tahran yönetimi, 176 yolcu ve mürettebatın feci şekilde can verdiği uçağın kara kutusunu Ukrayna'ya gönderiyor. Kara kutu, bu ay sonuna kadar Ukrayna'ya ulaşmış olacak.

Uçakta 57 vatandaşını kaybeden Kanada ise, kurbanların ailelerine 19 bin 200'er dolar verecek. Başbakanı Justin Trudeau, uçakta yakınlarını kaybeden ailelerinin cenazeler, İran'a seyahat ve faturalar için yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek, "Açık olmak istiyorum, İran'ın bu ailelere tazminat ödemesini bekliyoruz. Ama onlarla görüştüm, haftalarca bekleyemezler. Şu anda desteğe ihtiyaçları var" diye konuştu.

Trudeau, İran'ın ileri bir tarihte ödeyeceği tazminatın ise doğrudan ailelere gideceğini, hükümet tarafından tazmin edilmeyeceğini kaydetti.

İran'ın uçağın düşürülmesinin tüm sorumluluğunu üstlendiğini vurgulayan Trudeau, kara kutuların önemli ölçüde hasar gördüğünü, İran'ın onları inceleyecek uzmanlığa ya da ekipmana sahip olmadığını, Fransa'da bunu yapabilecek bir laboratuvarın bulunduğunu, mümkün olan en kısa sürede bu incelemenin yapılması gerektiğini ifade etti.

Trudeau, uçakta hayatını kaybeden Kanada vatandaşlarının cenazelerinden henüz Kanada'ya gönderilen olmadığını da sözlerine ekledi.

Uçak füzeyle vuruldu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı.

İran Genelkurmay Başkanlığı, 11 Ocak'ta Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağının "hassas askeri bir noktanın" üzerinden geçerken "insani hata" sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü açıklamıştı.

İran'dan itiraf geldi: Uçak kazara vuruldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)