E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran-Irak arasındaki iki sınır kapısı açıldı---

İran-Irak arasındaki iki sınır kapısı açıldı

İran-Irak arasındaki iki sınır kapısı açıldı
28 Nisan 2020 - 13:09 borsagundem.com

Bağdat, İRNA- IKBY İçişleri Bakanlığı, korona salgını nedeniyle kapatılan İran-Irak arasındaki iki sınır kapısının bugün yeniden açıldığını duyurdu.

IKBY İçişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, 'Halepçe iline bağlı Şuşmi ve Raberin bölgesindeki Kili sınır kapıları, sadece ticari taşımacılık için açılmıştır' denildi.

Açıklamanın devamında, 'Korona ile mücadele için yapılan eylemler, bu bakanlıkça her iki sınırda da uygulanmaktadır. Hiçbir yolcu bakanlığın izni olmaksızın İran'a giriş çıkış yapamayacaktır' ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan bu sabat IKBY Gümrük Genel Müdürü Samal Abdurrahman Aziz, İran ile bu bölge arasındaki Şuşmi sınır kapısının ticari taşımacılık için açıldığını duyurmuştu.

İran'ın Süleymaniye Başkonsolosu Mehdi Şuşteri, İRNA'ya yaptığı açıklamada, Tuyle-Şuşmi sınır kapısının sağlık gereksinimlerinin olmadığı nedeniyle kapının gelecek hafta açılacağını söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)