E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran hapishaneleri boşaltıyor---

İran hapishaneleri boşaltıyor

İran hapishaneleri boşaltıyor
09 Mart 2020 - 14:31 borsagundem.com

Çin'den sonra koronavirüs nedeniyle en fazla ölümün yaşandığı İran'da salgının daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla yaklaşık 70 bin tutuklu ve hükümlünün geçici olarak serbest bırakılacağı duyuruldu.

Korona virüs İran'da başta başkent Tahran olmak üzere hızla yayılırken, yetkililer salgını kontrol edebilmek adına her türlü önleme başvuruyor. İran Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi, kalabalık cezaevlerinde virüsün yayılmaması önlemek amacıyla 70 bin tutuklu ve hükümlünün geçici olarak serbest bırakılacağını açıkladı.

Reisi, "Tutukluların serbest bırakılması şu aşamada toplum için bir güvensizlik yaratmıyor" dedi. Reisi, serbest bırakılanların ne zaman cezaevlerine döneceğine dair bir bilgi vermedi.

İran daha önce de salgını kontrol altına alabilmek adına 54 bin tutukluya ev izni vermişti.

Korona virüs durmuyor durdurulamıyor

237 kişi yaşamını yitirdi

Covid-19 İran'da şu ana kadar aralarında üst düzey isimlerin bulunduğu 237 kişinin ölümüne yol açtı. Bu kişiler arasında Tahran Milletvekili Fatma Rehber, eski Vatikan Büyükelçisi ve ülkenin önde gelen din adamlarından Hadi Hüsrevşahi, Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ve İran'ın eski Şam Büyükelçisi Hüseyin Şeyhulislam da yer aldı.

Korona virüse yakalananlar arasında Ulusal Kriz Yönetim Kurumu Başkanı İsmail Neccar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve 23 milletvekili de bulunuyor. Ülke çapında doğrulanmış vaka sayısı ise 7 bin 161'e yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İronik adam 09 Mart 2020 20:19

    Bizim şarhoş muhalefete sorsan adamlar Türkiye’ye gelecek hükümetin oyunu der durur. Eeeee geleceğin Suriye başkanı Kemal olursa ....

  • A.yilmaz09 Mart 2020 20:05

    Vurusten olen lere Allahtan rahmet eylesin insallah tez zaman da bulunur hastaligin caresi

  • Nedim09 Mart 2020 16:35

    Derin devletin  etkisi altındaki ülkeler de kasıtlı olarak tedbir alınmıyor. Çin ve İran da kasıtlı olarak tedbirsiz davrandıkları anlaşılıyor.  Özellikle Kum kentinde yayıldığının bilinmesine rağmen Molla Hamaney bozuntusu karantina uygulamasının ilkel bir orta çağ  metodu olduğunu söyleyecek kadar da öküz çıktı!  Yani bilerek yaptıkları açık.  Türkiye nin dış derin güçlerle bağlantılı  sözcüsü ise  chp dir.  BUnların medyası  mit ajanımızı teşhir edecek kadar alçak, sabah akşam  kendi görevlerini yapan devlet görevlilerine de her türlü iftirayı atacak kadar alçaktır.

  • Bika09 Mart 2020 14:43

    İran'dan Türkiye'ye kaçak gelenler, Avrupa'ya mültecilerin arasına karışıp giderler.