E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİran gerginliği sonrası savunma sanayisi hisseleri yükseliyor---

İran gerginliği sonrası savunma sanayisi hisseleri yükseliyor

İran gerginliği sonrası savunma sanayisi hisseleri yükseliyor
07 Ocak 2020 - 10:44 borsagundem.com

Orta Doğu'daki artan gerilimlerle, 2020'de borsalardaki güçlü başlangıç durdu. Gergin Wall Street yatırımcıları artan jeopolitik risk nedeniyle varlıklarını satarken, savunma sanayisi hisseleri yükseliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçen hafta İranlı General Kasım Süleymani’yi öldüren ABD hava saldırılarının ardından, savunma sanayisindeki şirketlerin hisseleri tırmanmaya başladı. Borsalarda son beş günü boyunca SPDR® S&P Aerospace & Defense ETF (XAR) endeksi yüzde 4 yükselirken, iShares U.S. Aerospace & Defense ETF (ITA) endeksi yüzde 2,5 yükseldi.

ABD’li büyük savunma sanayisi şirketlerinin hisseleri artmaya devam ediyor. Northrop Grumman geçen Cuma günkü ralliye liderlik etti. Northrop son beş günde % 8 artarken Lockheed Martin ve Raytheon sırasıyla % 4 ve% 2 oranında arttı.

Hareket beklenen 8 hisse 07/01/2020

Enerji ve petrol şirketlerinin hisseleri cuma günü % 4 artış gösterdi. Petrol fiyatları üç ayın sonunda ilk defa 70 doların üzerine çıktı. Geçen haftanın başlangıcından bu yana Whiting Petroleum, Occidental Petroleum ve Hess hisseleri sırasıyla% 15,% 11 ve % 5 arttı.

ABD, İran'ın Amerikan bankalarına ve üniversitelerine karşı siber saldırılar yapma beklentisi siber güvenlik hisselerini artırdı. Siber güvenlik hisseleri beş günde % 2,5 arttı.

Borsada yön yeniden yukarı döndü

Forbes dergisinin yazısında füze sonrası savunma ve enerji hisselerinin yükselmesinin normal olduğu yorumu yapıldı.

Perşembe günkü hava saldırılarından bu yana, altın ve tahvil gibi güvenli liman sayılan varlıklar ralliye geçti. Örneğin yatırımcılar için geleneksel güvenli atfedilen altın yaklaşık % 3 arttı ve geçen haftanın sonunda dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Başka bir alternatif olan Bitcoin, ABD hava saldırısının bu yana % 9 arttı.

2020’nin en önemli yatırım aracı altın olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Çalar07 Ocak 2020 19:16

    Türkiye'de de ASELSAN yüzde 10 yaptı Hedef 100

  • iran... ; )))07 Ocak 2020 17:53

    İran yardım istemi... BM kararlıarna göreve ve türkiyeden yardım isteyen ülkelere göre acilen bir tugay asker göndermeliyiz.. öncesinde 450-950 arası ÖSA mücahidi gönderelim. Türkiyeden yardım isteyene asker gönderiyoruz. suriye, linya, şimdide iran... zaten geçmişte ATatürk ırak -iran cephesindede bulunmuş. osmanlı toprağı oralar aynı libya gibi : ))) musul kerkuk de yakın bizim topraklar oralarda... libya toprakda, musul kerkkuk üvey evlat mı _???

  • Alparslan bozkurt 07 Ocak 2020 16:43

    bizim insanımız düşünmeden gördüğüne inanıyor,aslında gerrcekler cok farklı...bu savas iran abd savaşı degil,bu savas başkan trump ve derin abd arasinda,trump bu hamleyle irak-i abd istilasından kurtaracak.irak tüm abd askerlerini gönderme kararı aldı, normal şartlarda bu kararı alamazdı, türkiyenin alamadığı gibi.iran turkiye,irak bizler sadece oyunun sahasıyız

  • MUS 07 Ocak 2020 13:34

    Abd ve İran ortak çalışıyordur. ABD yoldan çıkan kendi adamını öldürdü kanaatindeyim. Sonuç olarak İran ve abd eski dost. ABD nin Altın fiyatlarını yükseltip karşılıksız parasını meşru yapma oyunu da sanırım tutmadı. Bu abd için sonun başlangıcının resmi açıklaması.

  • Metin07 Ocak 2020 11:40

    Yaa bisey olmazzz.abd kullandıgı aparat bagdadiyi gecen ay devre dısı bıraktı.diger aparatı olan bu sahsıda bu ay devre dısı bıraktı bu kadar basit.ikiside ateşler icinde uyusunlar.

  • abd07 Ocak 2020 11:19

    abd de ortadoğu gerginliğinde savaş araç gereş silah sektorlerı hep artar en az yuzde 25 koyar hep oyle omuitur.