E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran füze denemelerine devam edecek---

İran füze denemelerine devam edecek

İran füze denemelerine devam edecek
03 Aralık 2018 - 11:37 borsagundem.com

ABD'nin İran'ın yeni bir füze denediği iddialarının ardından, İran füze denemelerine devam edeceğini belirtti

ABD'nin İran'ın çok sayıda savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip yeni bir füze denemesinde
bulunduğu yönündeki iddialarının ardından, İran savunmalarını güçlendirmek için füze denemelerine devam edeceğini belirtti ve bunun Birleşmiş Milletler(BM) kararlarının ihlali olduğunu reddetti.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer anlaşmayı ihlal eden orta menzilli balistik füze denemelerini kınadı.
ABD 2015 yılında yapılan nükleer anlaşmadan Mayıs ayında çekilmişti.
Yarı resmi Tasnim haber ajansında yer alan habere göre İran silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Abolfazl Shekarchi, "Füze denemeleri, savunma ve ülkenin caydırıcılığı için yapılıyor ve buna devam edeceğiz" dedi.
Shekarchi, "Hem füzeleri geliştirmeye hem de denemeye devam edeceğiz. Bu, (nükleer) müzakerelerin çerçevesi dışında ve ulusal güvenliğimizin bir parçası, bunun için herhangi bir
ülkenin iznini istemeyeceğiz" dedi.
Shekarchi, İran'ın yeni bir füzeyi denediğini ne doğruladı ne de reddetti.
Bu açıklama öncesinde aynı gün ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "İran, İsrail ve Avrupa'ya ulaşabilen balistik bir füze denemesinde bulundu. Bu kışkırtıcı davranış tolere edilemez" demişti.
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bahram Qasemi de İran füzelerinin tamamen savunma amaçlı olduğunu belirterek, "İran'ın füze programını ve füze denemelerini yasaklayan bir Güvenlik Konseyi kararı bulunmuyor" dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı kararı, İran'ın uluslararası yaptırımların kaldırılması karşısında nükleer faaliyetlerini kısıtlamayı kabul ettiği, İngiltere, Fransa, Almanya, Çin, Rusya ve ABD ile yapılan 2015 tarihli anlaşmayı geçerli kabul ediyor.
Kararda, İran'a nükleer silah teslim etmek için tasarlanan balistik füze çalışmalarından sekiz yıl uzak durması "çağrısı yapıldığı" belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aferin03 Aralık 2018 15:29

    Müslümanların milli silahı sapan atışı denemelerini de sürdürmek lazım özellikle filistinde lazım olur

  • doğru03 Aralık 2018 12:20

    biz ne zaman kendi füzemizi yapacağız,akşama kadar televizyonlarda boş muhabbetler,insanların elinde akşama kadar cep telefonu ile konuşmalar,ilim,bilim teknoloji yok...