E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran, düşürdüğü uçağın kara kutusunu Fransa'ya gönderiyor---

İran, düşürdüğü uçağın kara kutusunu Fransa'ya gönderiyor

İran, düşürdüğü uçağın kara kutusunu Fransa'ya gönderiyor
11 Ocak 2020 - 12:59 borsagundem.com

İran, hava savunma sistemleri tarafından 'yanlışlıkla düşürüldüğü' açıklanan Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının kara kutusunu Fransa'ya gönderme kararı aldı.

İran resmi ajansı IRNA'ya konuşan İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza Ofisi Genel Müdürü Hasan Rızayifer, Ukrayna uçağının karakutusunun Fransa'ya gönderileceğini açıkladı. 

Düşürülen uçağın karakutusunun hafızasını okumak için İran'da yeterli imkanların bulunmadığını aktaran Rızayifer, "Kanada, Fransa ve ABD gibi ülkelerden kara kutudaki bilgilerin indirilmesi için gerekli yazılım donanımları İran'a göndermelerini talep ettik ancak bu ülkeler İran'ın teklifini reddetti" dedi. 

Bunun üzerine karakutunun dünyadaki tarafsız ve saygın laboratuvarlardan birinde okunması için Ukrayna, İsveç, İngiltere, Kanada ve ABD gibi ülkelere gönderilmesine karar verildiğini belirten Rızayifer, "Son olarak karakutunun Fransa'da okunmasına karar verildi. Bu beş ülke de kara kutunun kodlarının Fransa'da çözülmesine onay verdi" ifadelerini kullandı. 

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı. İran Genelkurmay Başkanlığı da sabah yaptığı açıklama ile söz konusu yolcu uçağının "hassas askeri bir noktanın" üzerinden geçerken "insani hata" sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü duyurmuştu.

Uçağın düşürülmesinden birkaç saat önce İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından ABD'nin Irak'taki üslerine saldırı düzenlenmişti. 

İran'dan itiraf geldi: Uçak kazara vuruldu

Ukrayna: İran'dan resmi özür ve tazminat bekliyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum.11 Ocak 2020 21:01

    cemaat tarikat tasavvuf safsatalarına yönelenler bilim ve teknolojiyi batıdan alırlar sonrada onlara kafir bunlar derler. Yani madem kafir neden onların icat ettiği teknolojiyi kullanıyorsun ki.abd de ki amisler gibi kendi aletlerinizi kendiniz yapın bıçağınızı çatalınızı atlı arabalarınızı ihitiyaçlarınızın hepsini cep telefonunu kullanmayın buzdolabı kullanmayın çamaşır makinesi kullanmayın vb gibi batılıların icat ettiği teknoloji harikası şeyleri kullanmayın. Adamlar hem kafir de hem de onların icat ettiği aletleri kullan. Böyle bir ikiyüzlülük olmaz. Atatürk olmasaydı bu tarikatçi tasavvufçu cemaatler tekkeler dergahlar yüzünden bugünkü manada bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmazdı. Bu ülkeyi seven insanlar Ona çok şey borçluyuz.

  • bir yorum.11 Ocak 2020 20:50

    Yani bu anadolu irfanını öven şahsa soruyorum bu karakutuyu o irfan sahiplerine getirseler karakutunun şifrelerini çözebilirler mi. yani Türkiyenin çok kısa sürede uçak motoru yapmaya ihtiyacı var bu anadolu irfanının temsilcileri bu uçak motorlarını yapabilirler mi. bir çip tasarlayıp üretebilirler mi.Anadolu irfanı safsatasıyla yaşayıp durun bakalım.Atatürk işte bu gerilemenin en önemli sebeplerinden biri olduğu için tekke zaviye ve dergahları kapattı.Bunların yoğun olduğu ülkeler kesinlikle bilim teknoloji üretemezler. Milleti anadolu irfanı diye sömürüp duruyorlar. 

  • Ozan11 Ocak 2020 17:57

    ABD sizin ile savaşa tutuşursa tarafım ABD!kommünist Çin Rusya ALLAHsız İranlılara karşı hıristiyan ve yahudileri desteklerim.çünkü inanıyorumki onlar sizden kat ve kat şerefli

  • Mehmet11 Ocak 2020 15:24

    Hep aynı iran.. Masumlar i öldürmek bunların işi. .. hala da varil bombaları vs kullanarak insan öldürüyor lar. Göğüs göğüse carpisamayan bu Korkaklar sürüsü anca böyle kalleslik yaparak masum insan öldürmek suretiyle kahraman oluyorlar. .

  • Bilim teknoloji11 Ocak 2020 14:15

    Gelişmemiş ülke işte bunu yapar. Bombayı yer, komutanını, askerini kaybeder. Sonra intikam alacam diye yanlışlıkla yolcu uçağını vurur. Gelişmiş ülke bombalar sonra ambargo uygular sonra da gel masada konuşalım der.

  • bir yorum.11 Ocak 2020 14:05

    Niye gönderiyorlar ki bu ayetullahlar ruhullahlar bizdeki gavslar efdaller şeyhler hocaefendiler mürşidler gibi Allahla direk görüşemiyorlar mı. Şii inancında bu yok mu.Bize getirsinler bizdeki kendini gavs 4 asrın müceddidi olduğunu iddia edenlere versin.Onlar Allaha direk ulaştıkları için bu uçak düşüşünün kaza mı yoksa birisi tarafından mı düşürüldüğünü Allah tan öğrensin. Aaah ah kendilerine ayetullah ruhullah diye paye vermişler kendilerini Allahın yeryüzündeki halifesi ilan etmiş şizofrenler yüzünden bu islam dünyası peri perişan halde. Hiç bir şey üretemiyor hiç bir teknolojisi yok.Hepsini kafir olarak ilan ettikleri batıdan satın alıyorlar. İşte islam dünyasının hali melali bu. 

  • Mehmet11 Ocak 2020 15:29

    Seyhlik gavslik tasavvuf yolunun makamlaridir. . Şii likte bu yoktur. Tasavvuf düşmanıdır Şiiler. Bu yüzden tadavvufla yogrulmus anadolu kültüru iran dan kesin çizgilerle ayrısır. Anadolu insanından marjinal dinci gruplar çıkmaz. . Çıksa da bu Şii zehirlemesinin bir sonucudur.

  • Gouky11 Ocak 2020 14:18

    Aynen dua füzesi ile bir ABD, İsrail gemisi batıramadılar, bir savaş uçağı düşürmediler. Anca malları sömürürler

  • gökhan11 Ocak 2020 13:42

    iran nükleer silah geliştirirse ya kendi halkını öldürür ya da müslüman komşularına atar. sonra da yanlışlık oldu der