E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran donanması Hürmüz Boğazı'nda gemilere eşlik edecek---

İran donanması Hürmüz Boğazı'nda gemilere eşlik edecek

İran donanması Hürmüz Boğazı'nda gemilere eşlik edecek
18 Ağustos 2019 - 16:50 borsagundem.com

İran Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan bir açıklamaya yer verdi. Abonelere "acil" koduyla gönderilen haberde İran Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın, "Vur-kaç dönemi sona erdi. Körfez'de İran tankerlerine eşlik etmeye hazırız" dediği aktarıldı.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Khanzadi, Mehr haber ajansına konuştu. Son dönemde bölgede ABD ve İngiltere başta olmak üzere birçok batı ülkesiyle gerilim yaşayan Tahran yönetimi adına konuşan Komutan Khanzadi, çok sert ifadeler kullandı.

Şu an Cebelitarık’ta bulunan Adrian Darya-1 isimli petrol tankerine donanmadan gemilerin eşlik edebileceğinin sinyalini veren Komutan Khanzadi, “Vur-kaç dönemi sona erdi. Eğer devlet büyüklerimiz isterse donanmamız Adrian petrol tankerine eşlik etmeye hazırdır” dedi.

ABD’nin P5+1 ülkeleriyle yaptığı nükleer anlaşmadan ABD’nin ayrılması sonrasında uygulanan yaptırımlar Tahran yönetimi ile Batı dünyası arasında gerilime sebep olmuştu. Geçtiğimiz ay içerisinde de İran yönetimi Hürmüz Boğazı’ndan geçen İngiliz tankerlerine el koymuştu. Bölgede tansiyon halen yüksek seviyede.

Öyle ki Washington yönetimi bugün Cebelitarık Boğazı’ndan geçen Adrian Darya-1 isimli tankere el konulması talimatını vermiş, Cebelitarık yönetimi ise buna onay vermemişti. Bu açıklamanın ardından Komutan Khanzadi’den gelen açıklama gündeme bomba etkisi yaptı.

Cebelitarık, ABD'nin İran tankerini alıkoyma talebini reddetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ18 Ağustos 2019 18:14

    her halde israil de insan kalmayacak her tarafı yanıp haritadan sililenecek.çünkü iran da onlarca atom bombası yaptığını tahmin ediyorum.ben rusya nın yerinde olsam iran onlar, yüzlerce atom bombası verirdim.

  • KILIÇ18 Ağustos 2019 17:05

     İRAN UYANDI KEPİTMELERİNE GÖZ YUMMAM DİYOR ABD ŞİMDİ DÜŞÜNECEK.