E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem İran Dışişleri Bakanı Zarif CNN'e konuştu---

İran Dışişleri Bakanı Zarif CNN'e konuştu

 İran Dışişleri Bakanı Zarif CNN'e konuştu
07 Ocak 2020 - 17:53 borsagundem.com

İran Dışişleri Bakanı Zarif İran'ın ABD'ye Süleymani'yi öldürmesi nedeniyle vereceği karşılığın "orantısız değil, orantılı" olacağını söyledi

ABD'nin Bağdat'a düzenlediği hava saldırısında İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürmesinin ardından ABD ve İran arasında başlayan gerilim devam ederken, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif CNN televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Zarif ABD'nin saldırısını "devlet terörü" olarak niteledi. Zarif verdiği demeçte, "Bu İran'a karşı bir saldırı eylemidir ve İran'a silahlı bir saldırı yapılmasına eşittir. Buna karşılık vereceğiz. Ancak orantılı bir karşılık vereceğiz, orantısız değil" şeklinde konuştu. İranlı bakan, "Biz hukuk çerçevesinde karşılık vereceğiz, Başkan Trump gibi kanunsuz insanlar değiliz" dedi.

Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Süleymani'nin ABD vatandaşı ve İranlı binlerce kişinin ölümünden sorumlu olduğunu söyleyerek, İran'ın saldırması halinde aralarında kültürel hedeflerin de yer aldığı 52 İran hedefini vurmakla tehdit etmesine atıfta bulundu.

İran'dan tehdit

Öte yandan İran'ın 13 farklı "intikam senaryosunu" değerlendirdiği bildirildi. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'nden yarı resmi Fars haber ajansına yapılan açıklamada 13 intikam senaryosunun değerlendirildiği ve en zayıf senaryonun dahi Amerikalılar için "tarihi bir kabus" olacağı belirtildi.

Süleymani, ABD güçlerinin Cuma günü Bağdat yakınlarındaki uluslararası havalimanına düzenlediği hava saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Tahran yönetimi Süleymani'nin öldürülmesine sert tepki göstermiş, bu olayın "intikamının" alınacağını duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandas07 Ocak 2020 23:11

    Yiyin birbirinizi

  • Vatanım07 Ocak 2020 23:07

    Sizin bir şey yapabilme ne gücünüz var nede kabiliyetiniz ancak Türkler ihanet edip eskiden olduğu gibi arkamuzdan vurursunuz

  • AHMET ÖZBİR07 Ocak 2020 18:44

    Abd bir adamınızı öldürdü siz içinizde cenaze kaldırcam derken 100 insanızı öldürdünüz işte avrupa ve abd ortadadoğuyu istediği kadar dışardan yöneteceğinin özeti...CAHİLLİK!!!

  • XYKEMAL08 Ocak 2020 15:29

    Bir cenazesini bile usul ve erkana uygun defnedemeyen, yüzlerce insanın yaralanıp ölmesi ne sebep olan, cenazesini ora senin bura senin gezdiren bir millet. Söylenecek çok şey var, bunları yönetenler akıllı geçinen. ..

  • ahmet bey07 Ocak 2020 18:25

    noldu yemedi mi?