E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran da saldırılara başladı---

İran da saldırılara başladı

İran da saldırılara başladı
07 Aralık 2015 - 10:10 borsagundem.com

Türkiye-Suriye sınırında ÖSO'nun kontrolünde bulunan kritik Azez kentini PYD'ye kazandırmak için Rusya'yla Esed arasındaki ittifaka İran da katıldı

Suriye'de Rusya ve Esad ortaklığına İran da katıldı. Sözde Suriye'de terör örgütleri ile mücadelede Esed rejimine destek veren Rusya, Türkmen bölgesini havadan bombardımana tutarken, bir yandan sınırımızda tehlikeli oyun oynuyor. AKŞAM'ın gündeme getirdiği Rusya-PYD ittifakıyla ılımlı muhaliflerin elinde bulunan Türkiye sınırındaki en kritik bölge Azez'e her gün saldırı üstüne saldırı düzenlenirken, bu saldırılarla ilgili bir gelişme yaşandı.

İRAN ASKERLERİ SINIRA DAYANDI

PYD'nin Kobani ve Afrin'i birleştirme hayali için Rusya'nın havadan bıraktığı tonlarca silahla saldırdığı Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı karşısında bulunan Azez sınırlarına, bu kez İran'ın Suriye'ye yolladığı paralı askerler de dayandı. Halep ve çevresine yerleşen yaklaşık 2 bin paralı savaşçı, PYD militanlarıyla birlikte Azez'i ateş altına aldı. Böylece Rusya'nın sınırımızı ihlal eden uçağının F-16'larımız tarafından düşürülmesiyle başlayan sıcak gelişmelere İran da dahil olmuş oldu.

TÜRKMENLER'E YOĞUN BOMBARDIMAN

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesi deniz, kara ve havadan yoğun bombardımana tutuldu. Esad rejimine ait birlikler, Rus jetlerinin desteğiyle dün Sabah bölgedeki birçok köye aynı anda saldırı başlattı. Çatışmalar, Kızıldağ, Fırınlık, Kırkaltı, Avanlı, Derhanne köylerinde yoğunlaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu bir mezhep savaşı07 Aralık 2015 12:58

    bu bir mezhep savaşı.birliktelik yapanların dinine ve mezhebine bakın. vurulanların dinine ve mezheplerine.aynı din farklı mezhepler

  • FATİH İSLAMBUL07 Aralık 2015 11:08

    bakalım suriyenin kazananı kim olacak Allah müslümanlara masumlara türklere yardım etsin diğerlerini isla eylesin isla olmayanları karve perişan eylesin ocaklarını evlerini kurursun.evlerine ateşsaçsın.

  • sayın borsacı07 Aralık 2015 11:02

    kardeşim buna bende katılıyorum. içinde biraz insanlık olan herkes bunu kabul eder fakat kuyumcu kentle alakası ne. ben almadım ama kuyumcu kenti takip etmeye çalışıyorum.

  • borsacı07 Aralık 2015 10:42

    Hiçbir savaş ,halkların lehine değildir. Egemen güç çıkarı için savaş ister. Dünya halkları birleşip tüm savaşları durdurmalı. faşist manipülasyonlarla halklar birbirini boğazlamamalı.

  • şahin07 Aralık 2015 10:34

    KISACA G20 KARALARI VE ÜLKE VATANDAŞINA YAPILAN ALGI OYUNU RUSYA TÜRKİYE VE İRAN ORTAK PROJE..PLALAYAN NATO

  • sayın borsacı07 Aralık 2015 10:27

    biraz açıklarmısınız .ben pek bişey anlayamadım.

  • BORSACI07 Aralık 2015 10:17

    Kuyumcukent hissedarlarına hayırlı olsun.Y.T.DEĞİLDİR