E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran ABD'yi ti'ye aldı: ABD kendi kendini vurmuş olabilir---

İran ABD'yi ti'ye aldı: ABD kendi kendini vurmuş olabilir

İran ABD'yi ti'ye aldı: ABD kendi kendini vurmuş olabilir
19 Temmuz 2019 - 11:24 borsagundem.com

ABD’nin ihtarlara uymadığı gerekçesiyle İHA düşürdüğünü açıklamasıyla gözler Tahran’a çevrildi. Ancak yetkililer, herhangi bir kayıpları olmadığını savundu ve ABD’nin yanlışlıkla kendi İHA’sını vurmuş olabileceğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakçı, “Hürmüz Boğazı’nda ya da başka herhangi bir yerde insansız hava aracı kaybetmedik. USS Boxer’ın kendi insansız hava araçlarını yanlışlıkla vurmuş olmasından endişe ediyorum” dedi.

Tasnim haber ajansına göre, İran ordusu da bir açıklama yaparak, tüm insansız hava araçlarının güvenli ve eksiksiz bir şekilde üsse geri döndüğünü belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump dün Hürmüz Boğazı'nda USS Boxer amfibik saldırı gemisinin kendisine yaklaşık 900 metre yaklaşan İran'a ait bir İHA'yı vurduğunu açıklamıştı.

İran geçen ay bölgede bir Amerikan insansız hava aracını düşürmüştü.

ABD, geçtiğimiz aylarda İran'la artan gerilim üzerine USS Abraham Lincoln uçak gemisi ile ‘USS Arlington’ savaş gemisini ve Patriot hava savunma bataryasını Orta Doğu’ya gönderdiğini bildirmişti. Buna ek olarak dört adet B-52 bombardıman uçağı ve F-22 Raptor'lar Katar'da bulunan El Udeyd Hava Üssü'ne iniş yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yiğit Candemir20 Temmuz 2019 01:41

    Allah'ın izniyle İran gibi geri kalmış yobaz ve cahil ülkeler bu yüzyılda tarihten silinecekler. Petrol ve doğal gaz kaynakları bitince bu cahil sürüsü sizce ne yiyecek ki? Kendilerini tabi ki... O yüzden batının sakince onların kendi kendini yyip bitirişini izlemesi gerek. 

  • Cem Kohen19 Temmuz 2019 16:28

    Türkiyenin güvenliği için iran ın amerika ve  israil tarafından yok edilmesi gerekli yada ülke bölünmeli ozaman bizde güvende oluruz.

  • yerli ve milli19 Temmuz 2019 16:52

    Sen Ülkemizi düşünme, geri kalsın. Zira biz tüm dünyayı düşünüyoruz ve bu yüzden İsraili haritadan silmeyi düşünüyoruz ki yeryüzündeki tüm kötülüklerin kaynağı da kurutulmuş olsun. Dedim ya sen üzülme nasılsa ülkemizde sığıntı gibi yaşamaya devam edersin. Ama yapma şimdiiii . Azınlık demek istemiştim... ha ha ha   

  • Malatyali19 Temmuz 2019 12:36

    Amerika korkaktir irana hiç bir şey yapamaz amerikaya hod desen al sana bir gt der

  • Okie Dokie19 Temmuz 2019 11:28

    İran'ın üslubunu beğenmiyorum.

  • Tarz-ı Osmanlı 19 Temmuz 2019 12:55

    Bak biz de Katil İsrail’in hiç bir şeyini beğenmiyoruz ... Çok Yaşa İran !!!