E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak'ta Türk Bayrağı'na çirkin saldırı---

Irak'ta Türk Bayrağı'na çirkin saldırı

Irak'ta Türk Bayrağı'na çirkin saldırı
12 Aralık 2015 - 15:53 borsagundem.com

Türkiye’nin Kuzey Irak’taki Başika üssüne asker takviyesi yapmasının Irak’ta yarattığı tepkiler sokağa yansıdı

Türkiye’nin Irak’taki askeri varlığını protesto eden bir grup başkent Bağdat’taki Tahrir Meydanı’nda Türk bayrağı yaktı. 

Bağdat'ın yanısıra dün Basra, Meysan ve Babil'de yolsuzluğa karşı düzenlenen kalabalık gösterilerde Türkiye'nin Musul'a asker göndermesi de protesto edildi, Ankara'nın askerlerini çekmesi istendi.

Krizi görüşmek üzere MİT Müşteşarı Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Sinirlioğlu’nun önceki gün Bağdat’a yaptığı ziyaretin ardından Irak Başbakanı İbadi, BM Güvenlik Konseyi’ne gitme talimatı vermişti.

Irak, BM Güvelik Konseyi'ne mektupla başvurarak, Türk askerlerinin Irak'tan bir an önce koşulsuz olarak çekilmesini talep etti.

Irak'ın BM Daimi Temsilcisi Muhammed Ali el-Hakim tarafından BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı'na sunulan mektupta, Türk askerlerinin Irak'ta bulunmasının "uluslararası hukukun açık ihlali" olduğu savunularak, Konsey'den, Türk askerlerinin Irak topraklarından çekilmesi ve bir daha Irak'ın egemenliğini ihlal etmemesini Türkiye'den talep etmesi istendi.

Şİİ LİDER MUKTEDA EL SADR: "TÜRK İŞGALİ KAPIDA" 

Irak'ta Sadr grubu lideri Şii din adamı Mukteda El Sadır, "Türk işgali kapıda" dedi. Necef'in Kufe camiindeki hutbesinde cemaate seslenen El Sadır, grup olarak Amerikan işgaline karşı savaştıklarını hatırlattı.

Bugün Cuma hutbesinde cemaate konuşan Sadr, "Türk işgali kapıda. Bazı gruplar buna karşı hem askeri hem de başka yollarla savaşıyor. Bu gruplar eğer görevlerini yapamazsa müdahaleye hazırız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Evliya ÇELEBİ12 Aralık 2015 21:58

    Anlasanıza İran ve Rusya devreye girdi. Bunlar da piyonluklarını yapıyor işte.

  • dlbyz12 Aralık 2015 21:29

    agzı dili olmayan bu bayrak ve bayrakları yakan insanların anasınının geçmişinden bir haberdar olan o çocuklarıdır delikanlı olsalar zamanında eline silah alır üklelerini savunurdu eminin o günlerde albayrağın altında karın doyurmuştur bu alçaklar

  • ERDİNÇ12 Aralık 2015 20:36

    ulan abd size yapmadığını bırakmadı size kapıları açtık gerçekten siz şerefsizmişsiniz o bayrağı yakmak ne demek biliyormusuz şerefsizler elbet bir gün hesabı sorulacak

  • ALPTUĞ12 Aralık 2015 20:01

    Tüm yetkililerimize sesleniyorum, içim acıdı bunlara tecavüz eden ırzlarına gecen yaranır ,ELÇİMİZİ ÇEKELİM TÜM İLİŞKİLERİMİZİ KESİP İÇERDE NEKADAR IRAKLI BOZUNTUSU VARSA SINIR DIŞI ADELİM LÜTFEN O BAYRAĞIMIZA ONLARI KURBAN EDELİM.

  • İrfan12 Aralık 2015 17:54

    Irakta hiçmi adam kalmadı bunlara haddini bildirecek o bayrağı yakanlar bunun bedelini öderler birgün. Biz onlar için elimizden geleni yapalım onlarda ıssırsın

  • aydın12 Aralık 2015 17:43

    Biz hariç neredeyse bütün ülkeler Irak'a asker gönderdi işgal etti kimsenin sesi çıkmadı.Biz asker gönderincemi olay oldu?Biz o batılı medeniyetler! gibi sömürmeyiz ondanmı bu feveranlarınız?Kimbilir kimin adamı bu grup?

  • hakan12 Aralık 2015 17:27

    her olayda hemen yannıs polıtıka dıye cıkan asalaklarda bıktık ne yapacaktın buyuyemessen ufalırsın okadar oyuncak olursun buyumek ıstıyorsan bu tur asagılık acem oyunlarını goruceksın bunlar musluman degıl munafık

  • Ceren12 Aralık 2015 17:22

    Arap milleti kadar pislik yoktur dünyada..şeref sizler..

  • 46lık 12 Aralık 2015 16:59

    Amerika ın Türkiye out ne ayaksınız siz

  • Bika12 Aralık 2015 16:51

    Yanlış dış politikanın sonuçları görülüyor.

  • antiterör12 Aralık 2015 16:20

    Askerler orada duruyor yerse gidin savaşın hainler. askerimiz sınır dışında yiyorsa pyd, ışid, ruslar, esad saldırsın hadi bekliyoruz.

  • Ahlaksızlar12 Aralık 2015 16:09

    Tecavvuzcüsü olan Amerikan askerini davul zurnayla karşıla egemenliklerine sahip çıkan Türk askerini protesto et bunlar asla Irak'ın çoğunu temsil eden çoğunluklar deyildir

  • nur çel12 Aralık 2015 16:09

    Abd işgal ederken bu kadar karşı çıkmıyordunuz hatta karılarıniza abd askeri tecavüz ederken sesiniz duyulmuordu

  • Gece12 Aralık 2015 16:03

    Vatanini satan millet sizlerden bu beklenir ülkesine sahip çıkmayan hainler.

  • salim12 Aralık 2015 16:02

    Bu gerilime borsa neden düşmesin.