E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak'ta 340 kişinin infaz kararı onaylandı---

Irak'ta 340 kişinin infaz kararı onaylandı

Irak'ta 340 kişinin infaz kararı onaylandı
24 Ocak 2021 - 09:12 borsagundem.com

Irak'ta terör ve cinayet suçuyla idama mahkum 340 kişinin infaz kararının onaylandığı belirtildi

Irak resmi haber ajansına açıklama yapan Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan bir yetkili, onayların tüm anayasal ve hukuki yönleri incelendikten ve bütün temyiz yolları tükendikten sonra verildiğini söyledi.

Haberde, Bağdat'ta 32 kişinin ölümüne, 110 kişinin yaralanmasına neden olan intihar eyleminin ardından infaz onayının gelmesine dikkat çekildi.

IŞİD'e bağlı unsurlar, "fiilen işleyen ya da ortaklık yapması sıfatıyla terör eylemlerinde bulunan herkese idam cezası verilmesini" getiren Terörle Mücadele Kanunu'nun 4. maddesine göre yargılanıyor. Irak Anayasasına göre idam hükümlerinin infazı için Cumhurbaşkanlığı'nın onayı gerekiyor.

Bağdat'ta dün bir pazar yerinde düzenlenen çifte intihar saldırısı sonucu 32 kişi hayatını kaybetmiş, 110 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Borsadaki primsiz hisseler

Mutant virüs hızla yayılıyor

BIST 100’de yükseliş trendi kırıldı mı?

Virüse karşı büyülü iksir içen Sağlık Bakanı Kovid-19'a yakalandı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST24 Ocak 2021 17:10

    aslında bizde de olmalı.teröristleri destekleyenleri ve bunlar ile işbirliği yapanları, devleti soyanları, devleti yıkmaya kalkanları insanları öldürenlerin hepsini idam edilmesi gerek.