E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak ordusu Musul'un içine girdi---

Irak ordusu Musul'un içine girdi

Irak ordusu Musul'un içine girdi
01 Kasım 2016 - 06:22 borsagundem.com

DAEŞ’in Musul’dan çıkarılması için başlatılan operasyonda Irak ordusunun Karama bölgesine girdiği bildirildi. Irak ordusu ve DAEŞ’liler arasında yoğun çatışmalar yaşandığı belirtildi

Musul’un DAEŞ’ten kurtarılması operasyonu devam ederken, ilk kez önemli bir gelişme kaydedildi. Operasyona öncülük eden Irak ordusunun, Karama bölgesine girdiği bildirilirken, bu nokta operasyonun başlamasının ardından Musul’un içinde girilen ilk bölge oldu. ABD tarafından desteklenen Irak Terörle Mücadele Birimi’nden General Visem Araci, yaptığı açıklamada “Musul’a girdik.

Çatışmalar şimdi Karama’nın Hay bölgesinde yaşanıyor” dedi. Araci, DAEŞ’e karşı yürütülen Musul operasyonu kapsamında Irak ordusu ve Peşmerge güçlerini “kollamak” amacıyla, bu birlikler Karama’ya girene kadar bölgede kalacaklarını da kaydetti. Irak ordusu geçen hafta durdurduğu Musul’un doğusundaki operasyonu dün Sabah yeniden başlatmıştı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ise, Irak askerlerinin Musul’a doğru istikrarlı bir şekilde ilerlediğini açıkladı. Mcgurk, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Irak askerleri, koalisyonun silah, cephane ve havadan desteğiyle, istikrarlı bir şekilde Musul’a doğru ilerliyor” dedi.

Irak ordusuna bağlı birlikler ve Peşmerge güçlerinin Musul’u kurtarma operasyonu da devam ediyor. Irak ordusu ve DAEŞ militanları arasında Musul kentinin girişindeki Gobcelil Mahallesi’nde yoğun çatışma yaşandığı bildirildi.

Askeri istihbarattan sorumlu Yüzbaşı Reğim Hazım, güvenlik güçlerinin kent merkezine doğru ilerleme kaydetmesine karşı DAEŞ militanlarının yeni bir savunma hattı oluşturduğunu, cadde ve anayollara beton bloklar yerleştirdiğini belirttti. Hazım, “Kent merkezinin doğusunda yer alan Kudüs Mahallesi’ndeki anacaddeler ve yolları 3 metre uzunluğundaki beton bloklarla kapattılar” dedi.
Irak ordusunda görevli Tümgeneral Talib Kenani de kentin güneyindeki bir köyde yaptığı açıklamada, “Musul kent merkezine 1 kilometre mesafede yer alan Gobcelil Mahallesi’ni tamamen kuşatma altına aldık” ifadesini kullanmıştı.

Irak ordusu Musul'a girmek üzere!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)