E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak kuvvetleri Musul'u almak üzere---

Irak kuvvetleri Musul'u almak üzere

Irak kuvvetleri Musul'u almak üzere
20 Ekim 2016 - 15:39 borsagundem.com

Irak'ta çatışmalar sürerken, Kürt peşmerge güçleri ve Irak özel kuvvetleri, IŞİD militanlarına üç kollu gerçekleştirilen saldırının ardından Musul şehrinin 6 mil yakınına kadar gelmeyi başardılar

BORSAGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER SERVİSİ

Musul'un kuzeyi ve kuzey batı kesimini hedef alan peşmerge güçleri yüzlerce zırhlı araçla geniş bir saldırıya geçerken, peşmerge komutanı saldırıda Amerikan ve İngiliz özel kuvvetlerinin de yer aldığını dile getirdi. İngiliz kuvvetleri saldırıda beyaz renkli kurşun geçirmez 4x4 araçlar ve kamyonetler kullanırken, Amerikalılar ise mayına dayanıklı MRAP araçlarına geçtiler.

Yedinci tugayın başında bulunan Gen Bahram Arif Yasin operasyonda kilit rol oynarken, saldırının ardından Nawaran köyünü ziyaret etti ve gazetecilere yaptığı açıklamada operasyonun üç kolunda yaklaşık 20 bin peşmerge kuvvetinin görev aldığını dile getirdi. Ayrıca 'Amerika Kürtlerin eski ortağı ve onların uzmanlığı, IŞİD'e karşı bizim için çok önemliydi' şeklinde konuştu.

Peşmerge kuvvetleri yola kurdukları tepeciklerle IŞİD'in intihar bombacılarını da kendilerine yaklaştırmazken, bu operasyon yine de kayıpsız gerçekleşmedi. Şimdiye kadar atılan bombalarla en az 5 peşmergenin öldüğü bildirilirken, çok sayıda da yaralı mevcut.

Bu sırada çeşitli Batı ve Orta Doğu ülkelerinin yetkili isimleriyle diplomatları Paris'te Musul sorununu ve IŞİD'i konuşma amaçlı bir toplantı düzenleyecekler.

Operasyonun üçüncü günü sürerken, Musul'da IŞİD egemenliğinin de sonuna gelindiği düşünülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)