E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak iyice küstahlaştı! Apo'yu bırakın---

Irak iyice küstahlaştı! Apo'yu bırakın

Irak iyice küstahlaştı! Apo'yu bırakın
08 Kasım 2016 - 14:16 borsagundem.com

Bağdat yönetimi, bir adım daha ileri gidip İmralı'da tutulan terör örgütü liderinin serbest bırakılmasını istedi

Irak Cumhurbaşkanlığı, Türkiye ile gerilimi tırmandırıyor. HDP'lilerin tutuklanması üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdullatif Cemal Reşid, Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yaptı.

Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yayın kuruluşu Rudaw tarafından yer verilen açıklamada, şu ifadeler var:

"Türkiye yönetiminin, Kürt partilerinin bazı parlamenter ve yöneticilerine yönelik baskıcı tutumunu en sert şekilde kınıyoruz. Bu antidemokratik tutumlar, mücadele yürüten Kürtlere karşı yeni bir şey değil.

Bu baskıcı tutumu kınıyor, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve diğer parlamenterlerin tutukluluk hallerinin son bulmasını istiyoruz.

Ayrıca Türkiye’den, Irak topraklarındaki güçlerini çekmesini, Irak’ın içişlerine karışmaya son vermesini istiyoruz."

Büyük Musul operasyonunun başladığı 17 Ekim tarihinden önce Ankara ve Bağdat arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştı. Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet eden Bağdat yönetimi, birçok defa topraklarındaki Türk askerlerinin çekilmesini istedi.

Türkiye ise başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere en yetkili ağızlardan Irak'a yanıt verdi ve askerlerin çekilmeyeceğini ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Haydar İbadi'den 'haddini bilmesini' istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego08 Kasım 2016 18:31

    Siz kendi k.ç.nıza bakın. Tarihtede şimdide ne b.k olduğunuz belli

  • mali08 Kasım 2016 16:55

    Emrin olur, Apoyu bırakmaya gidiyorum!

  • VATANDAŞ.08 Kasım 2016 16:37

    Bunların BAŞINI kesmezseniz daha çok pislik yapmaya çalışacaklardır türkün türkten başka dostu yoktur tabiki içimizdeki pislikler temizlenmedikten sonra gene aynıdı olur. önce içimizdeki pislikleri temizleyelim bakın ozaman ülke nasıl güzel günlere çıkar.

  • hasan08 Kasım 2016 15:14

    Sen bizim iç işlerimize karışıyorsun asıl densiz !

  • BATURAYERSİN08 Kasım 2016 14:44

    Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, Işık ışık, dalga dalga bayrağım! Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana benim gözümle bakmayanın Mezarını kazacağım. Seni selâmlamadan uçan kuşun Yuvasını bozacağım. Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver. Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar: Yurda ay yıldızının ışığı yeter. Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün Kızıllığında ısındık; Dağlardan çöllere düştüğümüz gün Gölgene sığındık. Ey şimdi süzgün, rüzgârlarda dalgalı; Barışın güvercini, savaşın kartalı Yüksek yerlerde açan çiçeğim. Senin altında doğdum. Senin dibinde öleceğim. Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: Yer yüzünde yer beğen! Nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim!

  • amerika08 Kasım 2016 14:37

    tek cümle ile hepsinin ortak noktaları abd nin uşakları olmalarıdır.

  • Koray08 Kasım 2016 14:34

    Cok densiz ama diğer yadnan sinsice stratejik bir açıklama. tabi bir ülkenin bütün iç ve dış siyaseti kişisel garezler kişisel hırslar kişisel çıkarlar uzerine kurulursa, sonuçlarıda buna benzer durumlara maruz kalmak olacaktır

  • Mete08 Kasım 2016 14:29

    Turkiye Ortadoğudaki butun stratejieri ele gecirmeye çok yaklaşmışken. Tek kişinin egosunu tatmin için yepmeyi bir politika stratejisine girmesi herseyi altüst etti