E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak Genelkurmayı IKBY'yi yalanladı---

Irak Genelkurmayı IKBY'yi yalanladı

Irak Genelkurmayı IKBY'yi yalanladı
12 Ekim 2017 - 01:50 borsagundem.com

IKBY'den gelen, "Irak ordusu Kerkük ve Musul'a saldıracak" iddiasına Bağdat'tan tepki yağdı. Irak Hükümeti, herhangi bir saldırı olmadığını açıklarken Genelkurmay Başkanı Ganimi sert konuştu: Bir emir verilirse gerekeni yaparız

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Konseyi'nin resmi twitter hesabından yaptığı Irak ordusunun Kerkük ve Musul'a büyük bir saldırı düzenleyeceğine dair istihbarat alındığı şeklindeki açıklamalara Bağdat yönetiminden sert tepkiler geldi.

IRAK HÜKÜMETİ: HERHANGİ BİR SALDIRI YOK

Konu ile ilgili Irak Hükümeti Resmi Sözcüsü Saad Hadisi, yaptığı açıklamada Musul ve Kerkük'e yönelik herhangi bir saldırının olmadığını söyledi.

HÜSEYİNİ: BASKILARI AZALTMAK İÇİN YALAN HABER

Haşdi Türkmen Birlikleri Askeri Basın Sözcüsü Ali Haşim Hüseyini IKBY iddiasına tepki gösterdi.  Hüseyini, Kerkük ve Musul'a herhangi bir saldırının söz konusu olmadığını belirterek, İKYB'nin referandum sonrası kendilerine yönelik dünya çapında baskıların oluşmasını azaltabilmek ve sivil halkı endişeye sevk etmek için bu tip yalan haberleri yaydıklarını ifade etti. 

GANİMİ: EMİR GELİRSE GEREKENİ YAPARIZ

Bu arada Irak Savunma Bakanı Yardımcısı ve Genel Kurmay Başkanı Osman Al Ganimi dün Bağdat'ta yaptığı açıklamada "İKBY'nin Kerkük ve bazı tartışmalı bölgeleri ele geçirme girişimlerine karşı Irak ordusu herhangi bir askeri adım atacak mı" şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

"Kerkük Irak'ın en önemli şehirlerinden birisidir. Adeta Irak'ın kalbi konumundadır ve biz oraya küçük Irak deriz. Çünkü içerisinde Türkmen, Arap, Kürt, Hristiyan ve diğer azınlıklar bulunmaktadır. Bu yüzden bu şehrin güvenliği bizim Irak anayasamızda teminat altına alınmıştır. Kerkük Irak'ın bir şehiridir. Hiç bir tarafa bağımlı değildir. Güvenliği de Irak Merkezi yönetimi tarafından sağlanmaktadır. Başbakan Haydar İbadi'ye parlamento Kerkük'ün ve tartışmalı bölgelerin korunması ve oradaki halkların güvenliğinin sağlanması konusunda tam yetki verdi. Bize bu konuda Irak ordusu olarak herhangi bir emir verilirse biz Irak'ın güçlü ordusu olarak gereken her türlü adımı atmaya hazırız."


NECCAR: KERKÜK TÜRK YURDUDUR

Haşdi Şabi Türkmen Birlikleri lideri Yılmaz Neccar da Irak Genelkurmay Başkanı Ganimi'nin mesajlarının benzerini iletti. Kerkük'ün bir Türk yurdu olduğunu belirten Neccar, "Gerekirse kan dökmeye hazırız, asla Kerkük'ün kürtlerin kontrolüne geçmesi diye bir şey söz konusu değildir. Tüm Türkmenler silahlı olarak bekliyoruz" açıklamısnda bulundu. 

IKBY: Büyük saldırı istihbaratı aldık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)