E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak 'diplomasiyle çözelim' dedi---

Irak 'diplomasiyle çözelim' dedi

Irak 'diplomasiyle çözelim' dedi
18 Aralık 2015 - 17:45 borsagundem.com

Irak Başbakanı İbadi, Türk askeri sorununu müzakere etmeye hazır olduklarını söyledi, "dönüşü olmayan yola girmek istemiyoruz" dedi

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türk askerlerinin Kuzey Irak'taki konuşlanmasının Irak hükümetinin daveti ve onayı olmadan gerçekleştiğini savundu.

Sorunu müzakereler ve diplomatik yollardan çözmeye hazır olduklarını söyleyen Irak Başbakanı İbadi, "İki tarafın geri dönüşü olmayan noktaya gitmelerini istemiyoruz" dedi.
Irak'ın bölgesel güçler arasındaki çatışmaların yaşandığı bir alan olmasını istemediklerini de belirten İbadi ortak düşmanın terör ve Radikal gruplar olduğunu vurguladı.
BM Güvenlik Konseyi de bugün Irak'ın başvurusu üzerine Türkiye'nın bu ülkedeki askeri varlığını ele alacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ERDİNÇ18 Aralık 2015 22:31

    konuşma lan pislik puti gazmı veriyor sana ulan coni size az bile yapmış şerefsizler o bayrağı daha unutmadık

  • HİLAL18 Aralık 2015 20:57

    Bayrağımızı yaktıran bu neydi belirsizden dost olmaz ne demokrasisi siz ancak size zulmedenlerden anlarsınız dost dediklerinizi arkadan hançerlersiniz.

  • içimizdeki hainler18 Aralık 2015 20:13

    Dış politikada ebedi dostluk ya da ebedi düşmanlık yoktur. Ülkeler kendi menfaatlerine göre adımlar atar, iki ülkenin menfaati çakışırsa sorun çıkar. Mekanizmalar sorunun çözümü için çalıştırılır. Bunlar olağan şeyler. Hepsi çözülür, yeter ki içimizdeki hainler olmasın. Ne yazık ki hain sesleri artık ana muhalefet partisi içinde de duyuyoruz.

  • Bir Dost18 Aralık 2015 19:51

    "Ne Arabın yüzü, ne Şamın şekeri" diyen atalarımız boşuna konuşmuş olamaz. El-İbadinin ılımlı konuşması sonrası bakalım neler olacak?

  • Bika18 Aralık 2015 18:06

    Bush,Irak'a müdahale gerekçesini kimyasal tesisler ve Demokrasi getirmekle açıklamıştı, ölen milyonlarca insan ve göç.Kimyasal tesis olduğu yalan çıktı ve ABD'nin Irak petrolüne ihtiyacı da yok.ABD bölge ülkelerini birbirine düşürdü.