E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak Başbakanı Kazımi’nin evinin çatısında patlamamış füze bulundu---

Irak Başbakanı Kazımi’nin evinin çatısında patlamamış füze bulundu

Irak Başbakanı Kazımi’nin evinin çatısında patlamamış füze bulundu
07 Kasım 2021 - 19:13 borsagundem.com

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi'nin yüksek güvenlikli Yeşil Bölge'de bulunan, evinin çatısında patlamamış füze bulundu

Irak devlet televizyonu, güvenlik güçlerinin Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) hedef alınan evinin çatısında patlamamış bir füze bulunduğunu duyurdu.

Iraklı bir güvenlik kaynağı ise, söz konusu füzenin Kazımi’nin evinden çıkarıldığını bildirdi.

Ne olmuştu?

Irak Güvenlik Medya Hücresi, bu sabah erken saatlerde Başbakan ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Mustafa Kazımi’nin SİHA ile bir suikast girişimine maruz kaldığını bildirdi.

Güvenlik Medya Hücresi’nin açıklamasında, Yeşil Bölge’deki konutu SİHA ile hedef alınarak, Kazımi’ye bir suikast girişiminde bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Kazımi’nin saldırıdan yara almadan kurtulduğu ve güvenlik güçlerinin bu başarısız girişimle ilgili olarak gerekli önlemleri aldığı da belirtildi.

İçişleri Bakanlığı ise, Başbakan Mustafa Kazımi’ye yönelik sabaha karşı düzenlenen suikast girişiminde üç silahlı insansız hava aracı (SİHA) kullanıldığını ve güvenlik güçlerinin bunlardan ikisini düşürmeyi başardığı bildirdi.

Irak resmi haber ajansı INA’ya göre, İçişleri Bakanlığı Enformasyon Direktörü Tümgeneral Saad Maan, Başbakan’ı hedef almanın tamamen reddedilen bir terör eylemi olduğunu belirtti.

Sözcü, suikast girişiminde üç SİHA’nın kullanıldığını ve güvenlik güçlerinin bunlardan ikisini düşürmeyi başardığını söyleyerek, “Üçüncü SİHA Başbakan’ın evini hedef aldı. Kazımi yaralanmadı ancak bazı yaralılar var” dedi.

Saldırıya ilişkin geniş bir soruşturma yürütüldüğünü dile getiren Maan, faillere ulaşmak için tüm kaynaklar ve çabaların seferber edildiğini sözlerine ekledi.

Diğer yandan, Irak Ulusal Güvenlik Konseyi, Başbakan Mustafa Kazımi’ye yönelik suikast girişiminin Irak devletini tehlikeli bir şekilde hedef aldığını vurgulayarak, saldırının arkasındaki tarafların peşine düşme sözü verdi.

Irak resmi haber ajansı INA’ya göre, Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, “Başbakan ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı’na suikast amacıyla evini hedef alan korkakça terör saldırısı, Irak devletini tehlikeli bir şekilde hedef almaktadır” denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verdi;

“Saldırı güvenlik ve askeri güçlerimizin itidalini ve yüksek profesyonelliğini zayıflık olarak gören silahlı suç örgütleri tarafından gerçekleştirildi. Güvenlik güçleri, devlete meydan okumaya cüret eden herkese karşı Irak’ın güvenlik ve egemenliğini koruma sözü verdi. Güçlerimiz, teröre karşı savaş ve zafer yıllarında olduğu gibi, saldırganların peşine düşmek ve onları adalete teslim etmek için ulusal görevlerini yerine getirecektir. Güvenlik güçleri, bu terör eylemine karışan tarafların ortaya çıkarılması, yakalanması ve adil bir şekilde yargılanması için kararlılıkla çalışacak.”

Irak Başbakanı Kazımi’ye suikast girişimi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)