E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriInvestCo Holding borsada tarih yazdı---

InvestCo Holding borsada tarih yazdı

InvestCo Holding borsada tarih yazdı
23 Şubat 2022 - 19:42 borsagundem.com

Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding’in halka arzında tarihi rekor kırıldı. Borsa’da Satış yöntemiyle 900 milyon liralık şimdiye kadar ki en büyük arz gerçekleşti. Toplam 1.315.000.000 liralık teklif toplandı

“Geleceği inşa eden” Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding, borsaya tarihi rekorla geldi. 900 milyon lira ile Borsa’da Satış yöntemiyle gerçekleştirilen en büyük halka arz olarak tarihe geçti. 37 milyon 500 bin adet hissenin satışa sunulduğu halka arza yaklaşık 1.315.000.000 liralık rekor talep geldi.

InvestCo Holding’in 22-23 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama işlemlerinde eşit dağıtım yöntemi uygulandı ve yaklaşık 120.000 adet yatırımcıya toplam 37 milyon 500 bin adet pay dağıtımı yapıldı.

InvestCo Holding önümüzdeki hafta Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.

KARI 1 MİLYAR 678 MİLYON, ÖZKAYNAĞI 3 MİLYAR 353 MİLYON

INVES.HE koduyla tamamlanan talep toplama işleminden sonra şirket, 150 milyon lira olan mevcut ödenmiş sermayesini 37 milyon 500 bin lira artırarak 187 milyon 500 bin liraya çıkarmış oldu.

Paylarının yüzde 20’lik kısmını borsaya taşıyan InvestCo Holding’in 2021 yılı net dönem kârı 1 milyar 678 milyon lira olarak gerçekleşti. Finansal borcu bulunmayan şirketin özkaynakları halka arz sonrası 2 milyar 458 milyon liradan 3 milyar 353 milyon liraya yükseldi.

BÜNYESİNDE 22 DEV ŞİRKETİ TOPLADI

Enerjiden madene, teknolojiden gıdaya, savunmadan sağlık sektörüne, 22 şirketi bünyesinde toplayan Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding’in yatırım coğrafyası içinde büyük adımlar atan markalara bakılacak olursa; Verusa Holding ve Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Pan Teknoloji, ENDA Enerji Holding, Investat Holding Limited, Standart Boksit İşletmeleri, Galata Altın İşletmeleri, Ata Elektrik Enerjisi, Pamukova Elektrik Üretim, Acıselsan Acıpayam Selüloz, Aldem Çelik Endüstri, Pamel Yenilenebilir Elektrik Üretim, Vektora Yazılım Teknolojileri, GoLive Yazılım Hizmetleri, Probel Yazılım ve Bilişim Sistemleri, Core Engage Yazılım, Kahve Diyarı Pazarlama Sanayi ve Ticaret, Mavi Hospital Sağlık Hizmetleri, EPİAŞ Enerji Piyasaları İşletme, Papilon Savunma Teknolojileri, Sun Yenilenebilir Enerji Üretim ve Zeroone Interactive Yazılım listede yer alıyor.

InvestCo Holding’in yatırım yaptığı şirketler, faaliyetlerini Türkiye genelinde sürdürmekte olup ürünlerini ve projelerini Avrupa, Orta Doğu, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’da pazarlıyor.

TEKNOLOJİ VE ENERJİDE BÜYÜYECEK

InvestCo Holding, halka arzdan elde ettiği gelirin tamını yatırım ve mali yapının güçlendirmesine yönlendirecek. Bu çerçevede yüzde 60’lık kısmı, teknoloji ve yenilenebilir enerji sektöründe istihdam yaratacak, döviz girdisi sağlayacak yeni yatırımların finansmanında kullanılacak.

Halka arz gelirinin kalan yüzde 40’lık kısmı ise şirketin mevcut yatırımlarının büyüme stratejisine temel oluşturacak finansal yapıların güçlendirilmesine yönelik sermaye artışı olarak kullanılacak.

Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding halka açılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.