E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'yi karıştıran istifa---

İngiltere'yi karıştıran istifa

İngiltere'yi karıştıran istifa
13 Şubat 2020 - 16:00 borsagundem.com

Boris Johnson'ın danışmanlarını kovması yönündeki baskısına karşı İngiltere Maliye Bakanı Sajid Javid istifa etti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın bir süredir kabinede değişiklik yapması bekleniyordu. Fakat İngiliz Maliye Bakanı Sajid Javid yeni değişen yeni kabinede olmayacak. Kadrosundaki danışmanları kovması istenen Javid “kendine saygısı olan hiçbir bakan”ın kendi çalışlarını kovamayacağını belirterek istifa etti. 

Kabinenin ilk Asya kökenli bakanı olan Javid, danışmanlarını görevden alması konusunda Boris Johnson'ın baskısı nedeniyle istifa ettiği konuşuluyor. Javid'e yakın bir kaynak, "Başbakan Johnson'ın Maliye Bakanı'ndan tüm özel danışmanlarını görevden almasını ve onların yerine Başbakanlık tarafından atanan özel danışmanlarla çalışmasının istediğini" söyledi.

Adı açıklanmayan kaynağa göre "Bunun üzerine Sajid Javid, Maliye Bakanlığı görevini reddetti. Javid, kendisine saygısı olan hiçbir bakanın bu koşulları kabul etmeyeceğini belirtti" dedi.

Sajid Javid'in yerine Rishi Sunak Maliye Bakanı olarak atandı.

Daha önce İçişleri Bakanı olan Sajid Javid ise Boris Johnson'ın Temmuz 2019'da Muhazafakar Parti'nin lideri seçilen ve İngiltere Başbakanı olan Boris Johnson tarafından Maliye Bakanı olarak atanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)