E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'nin gizli belgeleri otobüs durağında bulundu---

İngiltere'nin gizli belgeleri otobüs durağında bulundu

İngiltere'nin gizli belgeleri otobüs durağında bulundu
27 Haziran 2021 - 17:22 borsagundem.com

İngiltere'nin Kent şehrinde bir otobüs durağında, Savunma Bakanlığı'na ait 50 sayfalık gizli belgeler bulundu

Evrakların yağmurdan ıslanmış halde olduğunu duyuran BBC, belgelerin içeriğini yayımladı. Belgeleri bulan kişi belgelerin gizli olduğunu öğrenince ilk olarak bunları İngiliz kamu yayıncısı BBC ile paylaştı.

Savunma Bakanlığı bugün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bir vatandaşın "hassas" belgeleri keşfetmesinin ardından bir soruşturma başlattığını söyledi.

E-postalar ile bir grup sunumu içeren belgelerin, Savunma Bakanlığı'ndaki üst düzey bir yetkilinin ofisinden geldiği tahmin ediliyor. Ancak olayın bir kaza mı yoksa kasti mi olup olmadığı bilinmiyor.

Belgelerde Afganistan stratejisi, Karadeniz krizi yer alıyor
Belgelerin birinde, NATO'un Afganistan'dan çekilmesinin ardından, İngiltere'nin askeri varlığını sürdürmesi olasılığından bahsediliyor. "Sadece İngilizler görebilir" ifadesi yer alan bir belgede, İngiliz ordusunun Afganistan'daki varlığını sürdürmesine dair "son derece hassas tavsiyeler" yer alıyor.

Bir başka belgede de, geçtiğimiz hafta Karadeniz'de İngiltere ve Rusya arasında gerilimin artmasına neden olan HMS Defender savaş gemisi hakkında bilgiler bulunuyor. Bu belgede, geminin Kırım açıklarında Ukrayna karasularından geçmesine Rusya'nın vereceği olası tepki ele alınıyor.

Savunma Bakanlığı'nın üst düzey isimlerinin Rusya'nın olası adımlarına farklı senaryoları değerlendirdiği ortaya çıktı.

Belgelerde ayrıca İngiltere'nin silah ihracatına dair bilgiler, Avrupalı müttefikleriyle bu konuda rekabete girebileceği alanlara dair gözlemler de yer alıyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock istifa etti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ27 Haziran 2021 23:41

    ingilizler den korkulur.demek ki bir önemi kalmadığı  ve ortalığı karıştırmak için yapılmış bir operesyon olabilir.