E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'den yüksek büyüme---

İngiltere'den yüksek büyüme

İngiltere'den yüksek büyüme
28 Ocak 2014 - 13:08 borsagundem.com

İngiltere ekonomisinin geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,7 oranında büyüdü

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS)  İngiltere ekonomisinin 2013'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 oranında büyüme kaydederek 2007'den beri en yüksek büyümeye ulaştığını açıkladı. ONS yazılı açıklamasında, yıllık büyümenin de yüzde 1,9 oranına yükseldiğini belirtti. 

Üretim geçen yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla dört ana sektörün üçünde büyüme gösterdi. Üretim, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla tarımda yüzde 0,5, imalatta  yüzde  0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 0,8 büyüme kaydetti. Öte yandan, İngiltere'de inşaat sektörü geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,3 oranında daraldı. 

ONS'nin açıklamasına göre, İngiltere'nin geçen yılın son çeyreğinde kaydettiği büyüme ile İngiliz ekonomisinin yıllık oradan büyümesi 2013'te bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,9 artmış kaydetmiş oldu.

ONS'nin Başekonomisti Joe Grice, "Ekonominin birçok alanında büyümeyi gördük" dedi.  

ONS, aralık ayında 2013 yılı için ekonomik büyüme tahminini yüzde 0,6 'dan yüzde 1,4'e yükseltmişti. ONS İngiltere'nin 2014 yılın ekonomik büyümesinin ise yüzde 2,4 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyor.

İngiltere'de geçen hafta açıklanan işsizlik verilerinde de işsizlik oranının yüzde 7,1'e gerilediği görülmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)