E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'den Ukrayna kararı: Ek askeri destek sağlanacak---

İngiltere'den Ukrayna kararı: Ek askeri destek sağlanacak

İngiltere'den Ukrayna kararı: Ek askeri destek sağlanacak
23 Şubat 2022 - 16:50 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avam Kamarasında yapılan haftalık Başbakana Sorular Oturumu'nda, ülkesinin Ukrayna'ya ilave askeri destek paketi sağlayacağını duyurdu.

Boris Johnson, İngiltere'nin Ukrayna'ya "askeri destek sunmada önde" olduğunu vurguladı ve uzun sürecek bir mücadele için mühimmatı yedekte tuttuklarını öne sürdü.

Johnson, "Rusya'nın giderek artan tehditkar davranışları karşısında ve önceki desteğimize uygun olarak, İngiltere kısa süre sonra Ukrayna'ya ek bir askeri destek paketi sağlayacak. Bu, savunma silahları şeklinde öldürücü ve öldürücü olmayan yardımları içerecek" dedi.

Muhalefet: Rusya'ya daha sert yaptırımlar getirilsin

Ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Keir Starmer, Başbakan'a, hükümetin dün aldığı yaptırım kararının yeterli olmadığını söyleyerek Rusya'ya karşı daha sert yaptırımlar uygulanması çağrısı yaptı. Starmer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir "barış gücü" olmadığını ve "egemen bir ulusun işgal edildiğini" ifade etti.

'Bir sonraki yaptırım, Rus bankalarını hedef alacak'

Johnson da İngiltere'nin yaptırımları artırmaya hazır olduğunu belirterek bir sonraki yaptırım dalgasının tüm Rus bankaları ve Londra pazarından yararlanan bireyleri hedef alacağına işaret etti.

Muhalefet lideri Starmer, ayrıca Johnson'a, Russia Today'in (RT) İngiltere'deki yayınının yasaklanıp yasaklanmayacağını sordu kanalı "Putin'in bir propaganda aracı" olarak değerlendirdi

Johnson da İngiltere Kültür Bakanı Nadine Dorries'in İngiliz medya denetim kuruluşu Ofcom'dan bu konuyu gözden geçirmesini talep ederek "Bir demokraside ve ifade özgürlüğüne inanan bir ülkede yaşıyoruz. Hangi medya kuruluşlarının yasaklanacağına karar verme işini politikacılara değil, Ofcom'a bırakmamızın önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Johnson: Seçimlerimize Rus müdahalesi yok

Johnson, Yeşiller Partisi milletvekili Caroline Lucas'ın 2019 genel seçimlerine Rus müdahalesi olup olmadığı sorusu üzerine, herhangi bir seçime Rusya'nın müdahalesi olduğuna dair kesinlikle herhangi bir kanıt görmediklerini bildirdi.

İskoç Ulusal Partisinin Meclis Grubu lideri Ian Blackford da hükümeti ülkeye giren yozlaşmış Rus parasının üstesinden gelmek için yeterli çabayı göstermemekle suçladı ve "Kirli Rus parası lağımının Londra'dan yıllarca geçmesine izin verildi" dedi.

Başbakan Johnson, milletvekiline verdiği yanıtta, hükümetin, İngiltere'deki Rus mülklerinin gerçek sahiplerini ortaya çıkarmak için çok fazla çabaladığını söyledi.

İngiltere'de muhalefet daha fazla yaptırım istiyor

 

İngiltere'de Kovid-19: Kişisel sorumluluk sürecine geçildi

 

İngiltere'de işverenlerin ekonomiye olan güvenleri arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)