E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere’den kritik Le Mesurier açıklaması---

İngiltere’den kritik Le Mesurier açıklaması

İngiltere’den kritik Le Mesurier açıklaması
12 Kasım 2019 - 12:16 borsagundem.com

İngiliz Parlamentosu Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Tom Tugendhat, İstanbul'da ölü bulunan eski İngiliz asker James Le Mesurier'in Rusya tarafından hedef gösterildiğini iddia etti.

Financial Times gazetesine açıklama yapan Tugendhat, Le Mesurier’in ölümüne ilişkin, “Suriye’de insan haklarını savunma konusunda yaptığı kahramanca çalışma ona pek çok düşman kazandırdı ve Rus yetkililer onu sık sık terör örgütleriyle ilişkili olmakla suçladı” ifadelerini kullandı.

Tugendhat, Le Mesurier’in ölümüyle ilgili soruşturmaya İngiliz yetkililerin de dahil olması gerektiğini kaydetti. Öte yandan Daily Telegraph gazetesi de İngiliz istihbarat örgütleri ve hükümetinin, Le Mesurier’in ölümüyle ilgili gelişmeleri yakından izlediğini ancak ölüm nedeniyle ilgili bir hükme varmak için erken olduğunu düşündüklerini aktardı.

Gazete, ismi açıklanmayan bir Suriye uzmanının da görüşlerine yer vererek, Le Mesurier’in “akıl almaz bir baskı altında olduğunu” ve “hedef haline geldiğini” yazdı.

Singapur’da asker bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Le Mesurier’in İngiltere’nin ünlü askeri akademisi Sandhurst’tan mezun olduğu, görev yerleri arasında Kuzey İrlanda, Bosna Hersek ve Kosova'nın bulunduğu belirtiliyor.

Le Mesurier'in, ölümü sırasında evde bulunan eşiyle geçen yıl evlendiği ifade ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Orhan Gazi12 Kasım 2019 16:23

    Türkiye ye ingilizler kadar zarar vermiş bir başka ülke yok, bir çok toprağımızı sizin yüzünüzden kabettik  musul,kerkük gibi. inş. ingiltere nin de parça parça bölündüğünü dünya gözü ile görürüz.

  • Nihat12 Kasım 2019 15:07

    İnsan hakları savunucusuymuş!  Daeş i kuran ajanlardan olmasın sakın!  Ulan pis İngilizler işiniz gücünüz alçaklık!