E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'den gümrük vergilerinde indirim hazırlığı---

İngiltere'den gümrük vergilerinde indirim hazırlığı

İngiltere'den gümrük vergilerinde indirim hazırlığı
19 Mayıs 2020 - 14:43 borsagundem.com

İngitere'de Uluslararası Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği'nden ayrılması sonrasında gümrük vergilerinin indirilmesi yönelik bir plan açıkladı

İngiltere, Brexit'in ardından birçok üründe yapılacak gümrük vergisi indirimlerine ilişkin planını açıkladı. Otomotiv ve tarım gibi bazı sektörler ise Avrupa hariç tutulmak üzere küresel ticarette korunacak.

Uluslararası Ticaret Bakanlığı tarafından Salı günü yapılan açıklamaya göre bulaşık makinesi, dondurucu ve Noel ağaçları gibi ürünler 1 Ocak 2021'den itibaren İngiltere'ye vergisiz giriş yapacak.

Bakanlık açıklamasında plan çerçevesinde bakır alaşım tüpleri ve cıvata gibi tedarik zinciri ithalatında 30 milyar sterlinlik (36.6 milyar dolar) verginin de kaldırılacağı belirtildi.

İngiltere'nin "küresel tarife" rejimi, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılırken AB'nin mevcut ortak dış tarifesinin yerine geçeceğinden dolayı ekonomi politikasında önemli bir rol oynuyor.

İngiltere'de yapılan açıklamada ticaretin söz konusu plan dahilinde yüzde 60'ının vergisiz olarak yapılacağı belirtildi. Mevcut durumda bu oran yüzde 47 seviyesinde bulunuyor.

Yeni bir vergi mi, vergi affı mı?

Birçok ürüne ilave gümrük vergisi getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)