E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'den enflasyon beklentinin altında---

İngiltere'den enflasyon beklentinin altında

İngiltere'den enflasyon beklentinin altında
16 Temmuz 2013 - 12:02 borsagundem.com

İngiltere'de Haziran ayı enflasyonu beklentinin altında hızlandı

İngiltere Haziran ayı enflasyonu, havayolu ve gıda masraflarındaki düşüşün, yakıt fiyatlarındaki artışı dengelemesiyle, ekonomistlerin beklentisinin altında geldi.
Londra'daki Ulusal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre tüketici fiyatları Mayıs'taki yüzde 2.7'lik artışının ardından Haziran'da yıllık bazda yüzde 2.9 yükseldi. Bloomberg anketine katılan 31 ekonomistin medyan tahmini enflasyonun yüzde 3 hızlanacağı yönündeydi. Verinin ardından sterlin, dolar karşısında zayıfladı.
Enflasyonda yüzde 2 oranını yakalamayı hedefleyen İngiltere Merkez Bankası, yek sefere mahsus kalemlerin hesaplamalardan çıkmasıyla fiyat kazançlarının hedefe yaklaşacağını tahmin ediyor. Bankanın başkanı Mark Carney önümüzdeki ay, ekonomideki teşvikleri devam ettirmek ve toparlanmayı desteklemek için bankanın ileriye dönük rehberliğinin değerlendirmesini sunacak.
Londra'daki Berenberg Bank'ın ekonomistlerinden Rob Wood, geçtiğimiz yılki iskontodan ötürü enflasyonda yaz boyunca volatilite görüleceğini belirterek, "Enflasyon net bir şekilde yüzde 3'ün üzerinde hızlanacak" dedi. Wood, enflasyonun daha sonra yavaşlamaya başlayacağını ve önümüzdeki yılın sonlarında hedefine gerileyeceğini öngördü.
Sterlin, Londra saati ile dolar karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 1.5052 dolardan işlem gördü. İngiliz tahvilleri yükseldi ve 10 yıllık tahvillerin faizi 3 baz puan düşerek  yüzde 2.32'ye geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)