E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'den emlak balonu uyarısı---

İngiltere'den emlak balonu uyarısı

İngiltere'den emlak balonu uyarısı
28 Kasım 2013 - 15:48 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası, konut kredilerine getirilen teşviği sonlandırdı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, İngiltere'de konut fiyat balonunu sınırlamak için, finansal istikrara yönelik "evrilen riskleri" durdurmayı amaçlayan bir paket dahilinde, mortgage faizlerine yönelik teşvikleri sonlandırarak bir adım attı.

Carney, bugün Londra'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu adım,  konut piyasasını sürürülebilir bir patikada tutmaya yardımcı olacak ve toparlanmayı sürdürebilmek için, ekonominin genelinin ihtiyaç duyduğu ve ihtiyaç duyduğu sürece, teşvik almaya devam etmesini sağlayacak" dedi ve "Şimdi artan oranda hareket ederek, otoriteler, ilerde ihtiyaç duyulabilecek daha büyük çaplı müdahale olasılığını azaltıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sterlin, Carney'in, merkez bankasının Krediler için Fonlama İmkanı'nın 2014 yılından sonra yalnızca işlermelere yöneli kredilere uygulanacağını ve konut kredileri için bu imkanın kullanılmayacağını açıklamasının ardından değer kazandı ve inşaat sektörü şirketlerinin hisse senetleri değer kaybetti. Regülatörler ayrıca, bankalara program dahilinde sağladıkları mortgage kredileri için sermaye tutmama imkanına da son verecek.

İngiltere Merkez Bankası'nın Finansal İstikrar Raporu dahilinde açıklanan bu tedbirler, emlak araştırma şirketi Acadametrics Ltd.'nin konut fiyatlarının geçen ay rekor seviyeye yükseldiğini kaydetmesi ve Nationwide Building Society'nin konut fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine göre 2010 yılından bu yana en hızlı artışını göstermesini beklediğini açıklamasının ardından geldi. talepteki artış kısmen, hükümetin "Help to Buy" olarak bilinen ve alıcılara düşük deposito ile yardımcı olmayı amaçlayan teşvik programından kaynaklandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)