E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'den Asya Pasifik’e kalıcı iki savaş gemisi!---

İngiltere'den Asya Pasifik’e kalıcı iki savaş gemisi!

İngiltere'den Asya Pasifik’e kalıcı iki savaş gemisi!
21 Temmuz 2021 - 12:41 borsagundem.com

İngiltere, Japaonya ve ABD'nin Çin ile nüfuz mücadelesine girdiği Asya Pasifik'te kalıcı olarak 2 savaş gemisi konuşlandıracağını duyurdu.

İngiltere bir süredir, Tayvan dahil ihtilaflı bölgelerdeki faaliyetlerini artıran Çin’e karşı Japonya ile bağlarını güçlendirmeye çalışıyor.

Eylül ayında Queen Elizabeth uçak gemisi ve eskort gemilerinden oluşan savaş görev grubu Asya Pasifik’te göreve başlayacak.

Savaş görev grubunun bölgedeki üst düzey liman ziyaretleri yapması planlanırken, İngiltere'den dikkat çeken bir adım daha geldi.

Kalıcı 2 savaş gemisi

Savunma Bakanı Ben Wallace, Japon mevkidaşı Nobuo Kishi ile Tokyo'da yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Görev grubunun göreve başlamasının ardından, Birleşik Krallık yıl sonunda bölgeye 2 kalıcı gemi konuşlandıracak” ifadelerini kullandı.

Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi de savaş görev grubunun ABD ve Japon askeri üslerinin de bulunduğu Japon takımadalarında birçok ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

Öte yandan, Japonya ile İngiltere ilişkileri konusunda bir yorum da Pentagon’dan geldi. Bir Pentagon sözcüsü, “Hint-Pasifik bölgesinde seyrüsefer özgürlüğünü ve kurallara dayalı bir düzeni destekleyen, müttefikler ve ortaklar ağına bağlılığından" İngiltere’yi kutladı.

Casus yazılım skandalı Macron'a uzandı

Korona virüs vakaları nedeniyle kupadan çekildi

Kızıldeniz'den, Akdeniz'e göçen balık türü 65'e çıktı

Fransa'ya ait savaş uçağı düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)