E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'den Abramovich'e ait Rus çelik üreticisi Evraz'a yaptırım ---

İngiltere'den Abramovich'e ait Rus çelik üreticisi Evraz'a yaptırım

İngiltere'den Abramovich'e ait Rus çelik üreticisi Evraz'a yaptırım
06 Mayıs 2022 - 08:06 borsagundem.com

İngiltere, milyarder Abramovich'e ait olan Rus çelik üreticisi Evraz'a yaptırım uygulayacak

İngiltere hükümeti, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline tepki olarak en büyük hissedarı milyarder Roman Abramovich olan çelik üretim ve madencilik şirketi Evraz'a yaptırım uyguladığını açıkladı.

Hükümetten yapılan açıklamada, "Çelik üretim ve madencilik şirketi, Rusya Hükümeti için stratejik öneme sahip sektörlerde faaliyet gösteriyor. Bugünün varlıklarının dondurulması, hiçbir İngiliz vatandaşının veya şirketinin onlarla iş yapamayacağı anlamına geliyor" denildi.

Hükümet, Evraz'ın Kuzey Amerika'daki yan kuruluşlarını içeren ticari faaliyetlerine devam edebileceklerini belirten ayrı bir lisans yayınladı.

İngiltere, Evraz'ın Rusya'daki tüm Rus tren tekerleklerinin % 28'ini ve demiryolu raylarının % 97'sini ürettiğini ve bunun, Rusya'nın önemli askeri malzemeleri ve birlikleri Ukrayna'daki cephe hattına taşımak için demiryolunu kullandığı için hayati önem taşıdığını bildirdi.

İngiltere'den Moskova Borsası'na yaptırım kararı

 

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

 

Putin'den, yaptırımlara karşı yeni ekonomik tedbirler!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)