E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de yağ satışına sınırlama getirildi---

İngiltere'de yağ satışına sınırlama getirildi

İngiltere'de yağ satışına sınırlama getirildi
23 Nisan 2022 - 08:45 borsagundem.com

Ayçiçek yağı tedarikinin büyük oranda Ukrayna’dan sağlandığı İngiltere'de bazı süpermarketler her müşterinin alabileceği yemeklik yağ için sınırlamalar belirledi.

İngiltere’nin ayçiçek yağı tedariği büyük oranda Ukrayna’dan sağlanıyor. Ülkedeki tedarik zincirinin Ukrayna savaşından olumsuz etkilenmesi nedeniyle aksamalar stoklarda azalmaya ve alternatif ürünlere talebin artmasına neden oldu.

Bu yüzden bazı süpermarketler her müşterinin alabileceği yemeklik yağ için sınırlamalar belirledi. BBC Türkçe’nin haberine göre, Market zinciri Tesco müşteri başına üç adet, Waitrose ve Morrisons ise iki adet yağ ürünüyle satışlara sınırlama getirdi.

Assosia adlı piyasa inceleme kuruluşunun verilerine göre, Ocak ayından bu yana bir litrelik ayçiçek yağının fiyatı ortalama yüzde 10 artarak 1,26 pound’a yükseldi.

"Sınırlamalar geçici"

İngiltere’de perakende ticareti temsil eden örgüt British Retail Consortium, sınırlamaların geçici olduğunu belirterek, amacın “herkesin ürünlere ulaşabilmesi” olduğunu kaydetti.

Market uzmanı Ged Futter, müşterilerin yemeklik yağ konusunda birçok alternatife sahip olduğunu vurguladı. Futter, sınırlamalar yoluyla şimdilik ertelenmiş olsa da, önümüzdeki aylarda raflarda ayçiçek yağı bulmanın zorlaşabileceği uyarısında da bulundu.

İngiltere, Rus bankasına yaptırım kararından vazgeçti

 

Fransa’da yağ satışına kota

 

Almanya'da un ve ayçiçeği yağında sıkıntılar devam ediyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)24 Nisan 2022 15:16

    Ey BARAN efendi, Devletin fabrikalarını sattılar...Devletin milletin okumuş insanlarını işsiz bıraktılar... devletin milletin hak ettiği maaşlari emekliye işçiye vermediler... çiftçinin traktörüne haciz ettiler... çifçiye hak ettiği anayasal nakti ödemeleri yapmadılar... sonra çıkmış vatan millet edebiyatı masal muhabbetleri :D  utanmadan memleketin toprağını da, arsasını da, evini de, apartmanını da, VATANDAŞLINI DA satıyorlar. Birde vatanı kurtarıp koruyorum diye işkembeden atıyorlar.. :D sonrada sıkışınca bayrak, iman, kuran, şehit, hatta Atatürk diye konuşuyorlar :D var olanlar satılmasa zaten bu yokluk ve boş kasa ile karşı karşıya kalmayacak Türkiye Hatta uyuduruktan ekonomik program bile yapmayacaktık. Heleki faiz sebep bilmem ne sonuç zırvalığından dolar asla 15 olmayacak, milletin alım gücü bitmeyecekti. Bana çıkmış yok 10 bin merte kare toprak ektik, yok 2 tane köprü yaptık , yok 5 tane tren aldım, Memleket sahipsiz değil. kıvranma karşımda aciz aciz. 30 MİLYON :D HAHA

  • baran25 Nisan 2022 05:03

    Nasıl bir çatlak olduğunu şu saçma zırvalarını  okuyan herkes anlar!  Yol ne yav, Köprü ne yav Alt geçit ne yav hatane ne yav? Toplu konut ne yav?  Ulan köpek işte bunlar sizin hödük partisinin Türkiye yi gecekondu  ve çamurlu yollardan pis havadan ibaret görmeyi isteyip te  Aksine modern ve geşilmiş bir Türkiye ye tahammül edememenin verdiği sızı karın ağrısının feryatlarıdır kahpeliğin sancısıdır.  Kahrından nankörlükten neredeyse geberecek köpek!  Halal kıvır kıvır kıvranıyor  bizim kırma!  

  • baran24 Nisan 2022 22:13

    YA attığın palavralara göre şimdi ülkenin batmış olması gerekir!  Yani bir de kurduğun sahte manzara üzerine kahkaha atıyorsun!  Hem yalancı hem de tam bir kahpesin!  Be karaktersiz diyelim ki söylediklerin doğru o zaman kahkaha neyin nesi?  Acaba sen kılıç artığı zorlama bir ürün müsün?  Çok garip ve dengesiz hastalıklı  ifadeler!  Ahmaklığı tedavisi yok çünkü.

  • baran24 Nisan 2022 13:08

    Amerika dan sonra şu anda en fazla dolar rezervi  Çin de!  Yok Çin den bana ne bilmem ne diye kıvırırsan o zaman hiç konuşmayacaksın!  Var gücünle ne olup bittiğini anlamadan Türkiye yi kötülersen ağzının payını alırsın!   Toplam 20 ila 30 milyom metre kare  haizine arazisi bu yıl fazladan ekilecek!  Öyle car car ötmekle cahil cühela konuşup bir de bir kaç avuç tohum dağıtan şovmenler ile  bu ülke sorunları çözülmez!  Alçak yalancılar ile hiç çözülmez!  Anladın mı sırıtık?  Elinden gelen kötülüğü yapıp sonra bu işi biz çözeriz diyen alçaklara itibar eden kendi ayağına kurşun sıkmış olur bu kadar basit!  Siyaseti çok aşmış durumda bazı tiplerin hareketleri!  Açıkça herif bu ülkeye kötülük yapmak için geldiğini neredeyse söylüyor!  Mal oğlu mal hala bilimden kitaptan bahsediyor. 

  • baran24 Nisan 2022 22:18

    Sırıtık zavallı bak net ve açık yazamıyorsun ahmaklığını açık ediyorsun! Çiftçiye ne destek verildiğinden haberin yok lafı dolandırıp patinaj yapma!  Delinin şeyini bellediği gibi boş sözleri tekrarlama!  Cahilsin cahilliğini bilmiyorsun!  Üstelik iyi niyetli de değilsin!  Yakında çok yakında  layığını bulursun!  O na hiç şüphem yok. Ha sonra kimseyi suçlama sakın!  Sana hak ettiğini verecek olan Allah tır.  

  • Mucise Reis ;)24 Nisan 2022 15:23

    Verileri sende, Cem gibi tuikten alıyorsun galiba. Heyecenlı oluyor. Haha aciz acınacak tipde kalan son kişilerden...Savunacak bişeyiniz kalmadı, kendi kendinize hataları çıkartmaya başladınız. Çiftçinin toprağı var, çiftçi ne diyor ? ucuz elektrık, ucuz yem, ucuz gübre, ucuz mazor, ucuz fide... ürettiğimidei alacak sabit ve beni zarar ettirmeyecek fiyat.. ya çözüm toprak verdim ek :D haha allah akıl fikir versin. Çiftçiyi dinlede derdine çözüm ol. Ülkede toprak sorunu 2. plan. Ukraynadan gemile yağ geliyorsa Ülkemizde de gemilerle, tren yolu ile vb zaten ucuza nakliye gider. Sorun çiftçinin sermayesi maliyetleri kaldırmıyor ekemiyor, çiftçi sermayesi  hasat döneminde ekmim dikim üretim yapamayacak kadar TL ile birlikte ediri. Toprak vermiş, ek demiş, olayı çözmüş : )) verirsin sıfır kredi yada 1 yıl ödemesiz maliyetine kredi olur biter. al sana çözüm :D 

  • Nimetler çöplerde 24 Nisan 2022 02:27

    Yağ şeker buğday bunlar dünyada talebe göre ons altın gibi dolar üzerinden fiyatlanır.Bir ülkenin çok üretmesi bu ürünlerde bir değişikliğe veya ucuz olmasına etket olmaz.Dünya bazında tüketime göre fiyatlar artar ve yahutda düşer.Kimse mecbur kalmadıkça ucuza ürün vermez.

  • Selim köylü23 Nisan 2022 22:50

    Bu milletin pahalı iken alacagını bildiginizden reklam yapıyorsunuz 2 sene sonrada ekmek yerine yağ ićeriz 17 çeşit katkılı buğdaydaydan ekmek yapıyoruz bütün insanlar bagırsaktan rahatsız ikinci beyin

  • Yorum23 Nisan 2022 18:03

    Ay çiçek yağına ne oldu şekere una geçmişiniz hemen uncular şekerciler mi gazlıyor sizi konu yağ ay çiçek yağı

  • Mucise Reis ;)23 Nisan 2022 10:47

    1. Kırşehir Şeker Fabrikası 2. Turhal Şeker Fabrikası 3. Çorum Şeker Fabrikası 4. Elbistan Şeker Fabrikası 5. Muş Şeker Fabrikası 6. Erzincan Şeker Fabrikası 7. Erzurum Şeker Fabrikası 8. Afyon Şeker Fabrikası 9. Bor Şeker Fabrikası 10. Alpullu Şeker... Bunları SATALIM, üretimi zenginin ve ülke üretimini bitirmek isteyen YABANCIYA verelim... Pancar EKİLMESİN = şeker + hayvan yemi +çiftçiye bağkur+devlete gelir+esnafa gelir+ ülkeye VERGİ bitsin... 2022  çözümü= Marketlere Şeker Team leri :D  İngiltere= 19 tl  1 sterlin,  5 sterlin der ülkesini doldurur :D

  • baran24 Nisan 2022 12:54

    Gerçekten cahile laf anlatmak çok zor!  Ekonominin dili her yerde aynıdır!  Çin kapalı kutuymuş!  Amerika nın en kapitalist şirketleri orada  sadece uçak sanayiine paravan olarak 6 milyar dolarlık iş yapıyorlar!   GE, Dymamics,  Pratt whitney!  Hepsinin fason şirketleri var!  Hikaye anlatma burada!  Çin de yatırım yapmak çok kolay vergi dahi ödemiyorlar!  50-100 dolar verdimi köpek gibi çalışıyorlar!  Yani katı devletçilik ne hale gelir anla diye söylüyorum.  Türk telekom zararına satılmadı!  Tam tersi telekpom u alan şahıs çok büyük yatırımlar yapmak zorunda kaldı fiber kablo yatırımları sonra bankalara devretti! Yani devlet yine karlı çıktı!  Bak hep yanlış biliyorsun! kulaktan dolma mal tv yi izlersen olacağı bu!  Kİt zararları yüzünden  hükümetler IMF ten para dileniyorlardı.  İstersen daha fazla zırvalama!

  • Mucise Reis ;)24 Nisan 2022 11:56

    Sayın Baran, anladığın halde baçe duvarından atlıyorsun :D Bırak çini, ABd y, Afrikayı.. Bizi Türkiyeyi kuran ve dünyaya 1940 larda eşitleyen orjınal sistem ile Türkiye sıçrama yaptı. Aynısı yine olabilir. Çin dünyaya kapalı kutu, orada yatırım yapman çok katı kurala tabi. Avrupa ve ABd de Paran olacak ve ileri orjınal fikirlerin. Türkiye Telekomu zararına sattı :D araplar aldı, devletten kredi imkanı ucuz kredi aldı, bazı vergisel aflar ile vergi tahsilatından vazgeçildi. Bankalar alakalı kredilerine karşı hissedar oldu borç ödeyen yok, derken Devlet borcu harcı ile geri aldı. ne oldu ? SATTIN/BORÇLARI İLE ALDIN. Demek satmayı da bilmiyorsun :D Fabikadaı işçi, müdür, maaşının binlerce katı devletin zararı ve gideri oldu, milletin vergisi ile ödendi .. ÇÖZDEMİYORSUN : )) orun bu Seka sattın, ithal kağıt lazım alıyoruz :D ÇÖZ işte bunu, çözemiyorsun :D sorun çözemeyen sistem olmaz.

  • baran24 Nisan 2022 00:23

    Kamu şirketleri hantal yapıya sahiptir!  Değişik makamlarda müdürler yardımcıları gerekli gereksiz makamlar devlet bunların hepsini kontrol edemez!   Özel sektör de çok acımasız olabiliyor o da ayrı bir konu!  Çin de insanlar malum düzeni hep beraber istediler mi evet  Peki sonra açlıktan ölmemek için liberal ekonomiye geçtiler mi?   EVET  Bu ne şimdi?  Örtülü kapitalist oldular zavallı  kaç milyar insan!  Demek ki öyle işler aynı hasta tiplerin kafadan salladığı gibi değil. 

  • Mucise Reis ;)23 Nisan 2022 17:37

    ileri zekalı. Devlet şekeri ürettiğinde ne diye satıyorsun ? ZARAR ediyor diye.. Nesi zarar ? 100 bin kişi iş sahibi, kurumlara sgk ödeniyor, işçiler kazanıyor, kazançları ile mobilya, berber, gazino, kahveci, okul kantini, kasap, manav vb.harcıyor. Harcanan paralar ile küçük esnafda kazanıp onmaarca harcıyor, devlet her harcaman kdv, gelir, kurumlar vergisi kazanıyor. Ne oldu ? Ülke ekonomisi ŞAHLANDI :D yada yaa ben fabrikayı satayım karata kutara, birde kurumlar vergi almyorum 10 yıl teşvik :D (vergi zararı) birde ucuz devlet bank kredisi (millete kamu zararı )  sonra işçi çıksın kar edecem diye, işçi çıkınca küçük esnaf satışı dursun, skg sız kaçak çalışmalar sigorta kurum gelirini azaltsın. sonra bide İHRACAT DESTEK KREDİSİ  millet faizi ödesin : )) BARAN senin kafa basmıyor, az oku. araştır, bilene sor, tv izleme ile olmuyor bu işler, yıkama yağalama asalak hayatını bırak  :D

  • baran23 Nisan 2022 16:05

    Bak geri zekalı şekeri devlet üretmiş özel firma üretmiş bu durumda  zam yapılmayacağı anlamına gelmez!  74 teki harekattan sonra Amerikan ambargosu sonucunda her  sabah  saat 07 30 da çay şeker türün ve alkol zamları açıklanırdı!  O zaman tarım ülkesiydik  ya  yıllık % 80 enflasyon olurdu!  Sattın aldın meselesi değil ahmak oğlu ahmak!  Bu kadar ahmak ve şükürsüz sebepsiz havlıyorsan başına gelecek var demektir.  

  • E.g.23 Nisan 2022 09:13

    ÜRÜNLERİN SATIŞ FİYATLARINI MARKET SAHİPLERİ DEĞİL ÜRÜNÜ ÜRETEN FABRİKALAR BELIRLEYİP PAKET PET/CAM ŞİŞE ÜZERİNE YAZILI OLARAK GÖNDERMELİDİR MARKET SAHİPLERİ DE BU FİYATLARI MARKET RAFINA DA YAZIP YAZILI OLAN FİYAT ÜZERİNDE FİYATLA SATIŞ YAPAMAMALIDIR SABAH/AKSAM FIYATLARI DEĞİŞTIREN MARKETLERİN RUHSATLARI SÜRESİZ OLARAK İPTAL EDİLMELİDİR FAHİŞ FAYATLA SATIŞ YAPAN MARKETLER TÜKETİCİLERİ İSYAN/YAĞMAYA TEŞVİK EDİP HÜKÜMETİ YIKMAYI AMAÇLAMIŞ DA OLABİLIRLER

  • Hehe23 Nisan 2022 09:00

    Adamlarda para var yag alamiyor bizde yag var para yok at kafalilar hani rusyadan yag gelince dusecekti daha cok yukseldi nerde ekonomist lider ve takimi

  • Türkoğlutúrk 23 Nisan 2022 20:35

    Satye ,ekonomisinin sonucu.

  • Mucise Reis ;)23 Nisan 2022 17:42

    Baran Bak tren geçiyor :D Terene baka baka yaşamışsın. dünyada herşey ucuz. İngilterede alternatif yağ arayışındalar. İngilizler Ada devleti aç haritadan önce bak :D bizim gibi toprağı olupda, suyu olupda fakirlik çeken yok :D mal mal yazıyorsun ama boş yazıyorsun. İngiliz sanayisi ileri siterlini basıp İncirlerimizi satın alıyor. Sen yiyemiyorsun.ç İngilterede gıda üretimi için yağ açığı var. Gıda üreten fabrikaların taleplerine yetersiz kalıyor. Çünkü fabrikaları dışlardan yağı zaten hep ihratç ediyordu :D Türkiye gibi toprağı, hazır çifçisi, kurulu düzeni olsa seneye ingiltere sana satar yağı, unu. Zeytin mi var ingilterede? yağ olsun. :D BARAN bomboş adamsın. Dediklerin uydurma ve bir soruda soruda çürüyor cümlelerin :D sen gir cami cemati dedelere kuru sıkı at : )) hayatın masal :D

  • baran23 Nisan 2022 16:11

    Ahlaksız  sırıtık  pahalı ise ucuz olan yere git pis herif! Dünya da gıda krizi var görmüyor musun anlamıyor musun Hayvanat?  

  • Mucise Reis ;)23 Nisan 2022 11:12

    Tek yağımız  Baran'ın yıkama YAĞLamaları kaldı :D idareli kullan Baran yağ fiyatları artıyor, : )) ucuza gitmesin. İngilizlere de satarsın sterlin 19 tl :D  YAĞDANLIK gibi adamsın :D  Yağ kıtlığı çıkmış orada. Bide bol yağdanlık kaynıyor memleket :D

  • baran23 Nisan 2022 10:33

    fazla yağı nerene sürdün bozuk karakter?