E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİngiltere'de petrol endüstrisi tehdit altında---

İngiltere'de petrol endüstrisi tehdit altında

İngiltere'de petrol endüstrisi tehdit altında
18 Kasım 2022 - 08:11 borsagundem.com

İngiltere petrol endüstrisine göre, 80 milyar sterlinlik vergi yükü sektördeki yatırımlara zarar verebilir

İngiltere'nin petrol ve gaz endüstrisi, dün açıklanan beklenmedik vergilerdeki artışın sektördeki yatırımları tehdit ettiği konusunda uyardı.

Endüstri lobisi grubu, vergi kanununda yapılan değişikliklerin şirketlerin onlarca yıl sürebilecek yeni altyapı harcamalarını planlamasını zorlaştırdığını bildirdi. İngiltere ısı, enerji ve ulaşımının büyük bir kısmı için fosil yakıtlara bel bağlamaya devam etse bile, Kuzey Denizi'nde petrol ve gaz üretimi uzun vadede düşüşte.

Offshore Energies UK (OEUK) CEO'su Deirdre Michie, "Politikacılardan farklı olarak, enerji şirketleri seçim dönemleri değil, on yıllar açısından düşünür ve yatırım yapar. Bu yaklaşım, ulusu 50 yıldır destekleyen istikrarlı, güçlü ve müreffeh bir endüstri inşa ettiğimiz anlamına geliyor. Şimdi önümüzdeki 50 yılı planlıyoruz ve aynısını yapmak için politikacılarımızla birlikte çalışmak istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, endüstri üzerindeki aşırı kar vergisini %25'ten %35'e çıkardı ve 2028'e kadar uzattı. Tedbir, 2028 yılına kadar petrol ve gaz sektöründen 19 milyar sterlinin (22 milyar dolar) üzerinde bir kaynak sağlayacak. OEUK, toplam vergi yükünü bu dönemde 80 milyar sterline getirdiğini bildirdi.

Orijinal beklenmedik vergi mayıs ayında uygulamaya kondu, ancak şirketlerin yeni üretime harcayarak yüklerini azaltmalarına olanak tanıyan bir yatırım indirimi nedeniyle tüm üreticiler şimdiye kadar bunu ödemedi. Shell Plc, rekor kar elde etmesine rağmen, Kuzey Denizi'ndeki yeni gelişmeleri finanse ettiği için bu yıl vergiyi ödemedi. CEO Ben van Beurden bu yılın başlarında, onun gibi şirketlerin toplumun enerji kriziyle başa çıkmasına yardımcı olmak için daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacaklarını bildirdi.

Bir Shell sözcüsü yaptığı açıklamada, "Artan fiyatların toplum genelinde, özellikle savunmasız tüketiciler ve topluluklar üzerindeki yükünün farkındayız" dedi.

İngiltere gaz krizine çözümü ABD'de buldu

 

İngiltere'de mali plan daha ileri tarihte açıklanacak

 

İngiltere'de enflasyon 41 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)