E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'de perakende satışlar geriledi---

İngiltere'de perakende satışlar geriledi

İngiltere'de perakende satışlar geriledi
19 Haziran 2014 - 12:24 borsagundem.com

İngiltere'de perakende satışlar, gıda sektöründeki düşüş ile birlikte Mayıs ayında geriledi

İngiltere'de perakende satışlar, Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nın yarattığı olumlu havanın gıda mağazalarındaki talep düşüşünü bastırmakta yetersiz kalması ile, Mayıs ayında son dört ayda ilk defa geriledi.

Otomobil yakıtlarını da içeren satışlar, Nisan ayına göre yüzde 0.5 düşüş yaşadı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi de aynı çizgide yüzde 0.5'lik düşüş olacağı yönündeydi. Gıda satışları bir önceki ayda Paskalya tatili ile yükselmesinin ardından Mayıs'ta yüzde 2.4 geriledi. Diğer perakende satışlar Dünya Kupası öncesinde futbol forması taleplerinin artırması ile yüzde 2.2 yükseldi.

Verilerin, üç aylık satışların yüzde 4.9 yıllık hızda büyümesi ile, İngiltere ekonomisindeki iyimserliği değiştirmeyeceği düşünülüyor. İngiltere Merkez Bankası (BoE) dün, toparlanmanın daha istikrarlı hale geldiğini ve ülke ekonomisinin normale dönmeye başladığını bildirmişti.

Otomobil yakıtları hariç perakende satışlar, Mayıs ayında yüzde 0.5 gerilerken, bir yıl önceye oranla yüzde 4.7 yukarıda kaydedildi. Son üç ayda, satış hacmi bir önceki üç aya göre yüzde 1.3 artış yaşarken, üst üste on beşinci artışı kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)