E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'de perakende satışlar düştü---

İngiltere'de perakende satışlar düştü

İngiltere'de perakende satışlar düştü
23 Temmuz 2015 - 12:04 borsagundem.com

İngiltere’de perakende satışlar beklenmedik şekilde geriledi

İngiltere’de perakende satışlar, Haziran’da beklenmedik şekilde geriledi. Gıda, mobilya, spor malzemeleri ve mücevher satışında geniş çaplı düşüş görüldü.

Ulusal İstatistik Kurumu’nun (ONS) Perşembe günü Londra’da açıkladığı verilere göre akaryakıt dahil olmak üzere satış hacmi, Mayıs ayından yüzde 0.2 geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistler yüzde 0.4’lik bir artış öngörmüştü.

ONS istatistikçisi Kate Davies, “Perakende satışlar için ana tablo güçlü seyri koruyor” dedi. Büyüme, Haziran ayı itibarıyla üç aylık dönemde yüzde 0.7 yükselerek çeyrek dönemlik yukarı yönlü hareketi 28. aya taşıdı ve Haziran 1996’dan bu yana en uzun süreli artış dönemini kaydetti. İstatistik Kurumu, “Perakende satışlar, genel ekonomik büyümeye bu dönemde yaklaşık 0.04 yüzde puanlık bir katkı sağlaşmış olabilir” değerlendirmesi yaptı.

Perakende satışlar Haziran’da bir yıl önceye göre yüzde 4 arttı. Akaryakıt hariç satışlar Haziran’da yüzde 0.2 geriledi,  bir yıl önceye göre yüzde 4.2 yükseldi.

Gıda satışları Haziran’da bir ay önceye göre yüzde 0.3 geriledi. Mobilya ve ev ekipmanı satışları yüzde 0.9 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)