E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de mutasyon paniği---

İngiltere'de mutasyon paniği

İngiltere'de mutasyon paniği
15 Mayıs 2021 - 11:50 borsagundem.com

İngiltere'de ilk olarak Hindistan'da ortaya çıkan, korona virüsün iki kez mutasyona uğramış türü yayılmaya başladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hindistan varyantının ülkedeki normalleşme sürecini olumsuz etkileyebileceğini söyledi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da baş tıp görevlisi Prof. Chris Whitty ile Hindistan varyantının görüldüğü vaka sayılarındaki artış ve son gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. "Kovid-19'un Hindistan varyantıyla ilgili bazı önemli bilinmeyenler var." diyen Johnson, "Bu varyantın bir öncekinden daha bulaşıcı olduğuna inanıyoruz ama ne kadarıyla bilmiyoruz. Varyant önemli ölçüde daha bulaşıcı ise kısıtlamaları hafifletme söz konusu olduğunda, büyük olasılıkla bazı zor seçimlerle karşı karşıya kalacağız." ifadelerini kullandı.

Johnson, şimdiye kadar aşıların daha az etkili olacağına dair hiçbir kanıtlarının olmadığını işaret ederek hükümetin 50 yaşın üzerinde ve savunmasız gruptakilere ikinci dozun uygulanmasını hızlandıracağını ve iki doz arasındaki sürenin 8 haftaya indirileceğini söyledi. BBC Türkçe'nin haberine göre; Bu aşamada, artan vakaların Ulusal Sağlık Servisi (NHS) üzerinde yönetilemez baskılara dönüştüğüne dair hiçbir kanıt olmadığına dikkati çeken Johnson, varyantta ani bir artışın görüldüğü Bolton'da dahi durumun bu şekilde olduğunu belirtti. Ayrıca Johnson, korona virüsün Hindistan varyantının ülkedeki normalleşme sürecini olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

THY duyurdu! İngiltere seferleri durduruldu

İngiltere'de koronaya karşı yeni tedbirler

İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeye aldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hım16 Mayıs 2021 11:12

    ingiltere de yayılması normal avrupadaki en çok hintli orada

  • Mikrop sevmez 15 Mayıs 2021 23:21

    Kapatın şu mikroplara kapıları

  • kole dunya16 Mayıs 2021 03:03

    ne mutandı kardesım adamlar uyduruyor nasıl olsa para basma yetkılerı var paraları heryerde gecıyor pandemı olsa ne olmasa ne adamlar kapanmayla ulkelrı yok edecekler.mutant fılan yok ınamayın..

  • okiman0715 Mayıs 2021 22:04

    bize politik olarak çamur attınız...CL final maçı yüzünden, şimdi beter olun.

  • EKRİST15 Mayıs 2021 18:58

    bu virüsü bunlar çıkartı fakat bir hata sanki ya bilerek ya da bilmeyerek ellerinde patladı gibi.

  • Ggff15 Mayıs 2021 14:24

    Hep İngiltere'de yayılıyor hayırdır.

  • Arif gsli15 Mayıs 2021 13:58

    Dünyada sebepsiz giç bişey yoktur. Korona neden geldiğini kimse sormassa, nası gideceğini de kimse bilmez. Sinoplu diyojenin düşündüğü gibi insanlar aptal.

  • Tarkan15 Mayıs 2021 12:22

    Dünyanın tamamını aşılamadan bitmeyecek değişik ülkelerde huzlı ve büyük miktarda lisanslı aşı üretimini Biden zorlamalı

  • insanoğlu soyu tehlikede.16 Mayıs 2021 03:04

    ne asısı kardesım bunlar hepsı oyun hıkaye dunyayı kole yapacaklar.ası olanlar neden evde hapıs ?maden ası koruyor.