E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİngiltere'de mahkeme İslami nikahı geçersiz kıldı---

İngiltere'de mahkeme İslami nikahı geçersiz kıldı

İngiltere'de mahkeme İslami nikahı geçersiz kıldı
16 Şubat 2020 - 13:34 borsagundem.com

İngiltere’de Temyiz Mahkemesi, dini nikah kıyarak İslami kurallara göre evlenmiş bir çiftin yasal olarak boşanmasına olanak tanıyan mahkeme kararını iptal etti.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Nasreen Akhter ve Mohammed Shabaz Khan çifti 1998 yılında, Londra’da bir imam ve yaklaşık 150 davetlinin katıldığı İslami nikahla evlendi. Dini nikah sonrası eşlerden Akhter yasal nikah talep etse de bu talebi gerçekleşmedi. Birliktelikleri esnasında 4 çocuğu olan çift 2016 yılında ayrıldı.

Mahkemeye başvuran Akhter, başvurusunda İslami inanç evliliklerinin de geçerli olduğunu ve İngiltere'de yasal olarak evli çiftlere sunulan aynı yasal koruma ve yerleşim hakkına sahip olduğunu savundu.

Yargıç Williams, 2018 yılında kararında çiftin karı koca gibi yaşadığını, Akhter'ın haklı olduğunu, birlikteliklerinin tanınması gerektiğine ve İslami nikah esnasında verdikleri sözlerin İngiliz evlilik sözleşmesi ile benzer beklentilere sahip olduğuna karar verdi.

Söz konusu karara itiraz eden başsavcı, konuyu temyize taşıdı. Temyiz Mahkemesi, yargıç Williams’ın kararını geçersiz kılarak, söz konusu evliliğinin meşru olmadığına hükmetti.. Evliliğin, düğün için belirlenmiş kayıtlı bir binada yapılmadığı ve herhangi bir sertifika düzenlenmediği için geçersiz bir tören olduğu kararda yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR16 Şubat 2020 17:24

    EHL-İ sünnet âlimlerimiz "İslâm'ın en büyük düşmanları İngilizler"dir demişler. Bu söz boşuna söylenmemiş. İşte İĞRENÇ BATI MEDENİYETİ! Kendileri kilisede papazın kıydıkları yani din adamı sıfatlı birinin nikâhını sahih kabul ediyor, ancak imam efendinin kıydığı İSLÂM NİKÂHINI REDDEDİYOR! Üçkağıtçı batı medeniyeti, koktunuz, her yerde kendinizin ne mal olduğunuzu ele verdiniz.

  • Abidin16 Şubat 2020 23:43

    Gidip yaşamaya çalışmasınlar o zaman. Hristiyan ülkeye gidip kendi gelenek goreneğini uygulayamazsin. Yaşadığınız yerleri mahveder Avrupa'ya daha iyi imkanlar için gitmeye uğraşırsınız sonra da orada da nifak çıkartırsınız. Dünyada bu kadar savaş müslümanların yüzünden var daha doğrusu sahte muhafazakarlar yüzünden. Yoksa gerçek mümin yaşadığı yeri cennet yapar.

  • pazarci16 Şubat 2020 16:00

    herkez isine geldigi gibi ,klisede nikah gecerli oluyorda Islam kurallarina gore yapilan uygulamalar niye gecerli deyil ,haaa ozgurluk/insan haklari ?ozgurluk insan haklarida nasil isine geliyorsa o sekilde sekilleniyor

  • Bika16 Şubat 2020 15:09

    Kayıtlara göre resmi nikah gerçekleşmemişse, boşanma da olmaz. Nikahsız yaşayıp çocuk yapmışlar. Türkiye'de de olsa önce resmi nikah sonra isteyen dini nikah yapar, sadece dini nikah yapanlar boşanmak için mahkemeye başvuramaz.