E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de kuş gribinin insana geçtiği bir vakaya rastlandı---

İngiltere'de kuş gribinin insana geçtiği bir vakaya rastlandı

İngiltere'de kuş gribinin insana geçtiği bir vakaya rastlandı
06 Ocak 2022 - 21:11 borsagundem.com

İngiltere'de, kanatlı hayvandan insana kuş gribinin geçtiği bir vakanın tespit edildiği duyuruldu

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA)'ndan kanatlı hayvandan insana kuş gribinin geçtiği bir vaka hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, kişinin enfeksiyonu, uzun süre boyunca evi ve çevresinde tuttuğu çok sayıda enfekte kuşla çok yakın ve düzenli temas sonucu kaptığı bilgisi verildi.

Halka, hasta veya ölü kuşlara dokunmama çağrısı yapılan açıklamada, "Tesisleri ziyaret edenler dahil kişinin temasta olduğu herkes izlendi ve enfeksiyonun başkalarına yayıldığına dair bir kanıt bulunamadı. Kişi şu anda iyi durumda ve kendini izole ediyor." ifade edildi.

Ülkede şimdiye kadarki en büyük kuş gribi salgını olabilir

Kuş gribinin kuşlardan insana bulaşmasının çok nadir olduğu ve ülkede daha önce yalnızca birkaç kez görüldüğü belirtilen açıklamada, halk için riskin çok düşük olduğuna işaret edildi.

İngiltere Baş Veteriner Sorumlusu Christine Middlemiss de kuş sahiplerine hijyen konusunda uyarılarda bulunurken, ülkenin 60'tan fazla vakayla şimdiye kadarki en büyük kuş gribi salgınıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bulgaristan’da kuş gribi paniği

 

İngiltere'de 'kuş gribi' alarmı: 38 bina enfekte oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş07 Ocak 2022 07:01

    Bu haberlerin gerçekle hiç bir payı yok. İnsanları yapay yiyeceklere yöneltmek için yapılan bir haber. Bu haberler çoğalmalı ki insanlar et tüketimi yapmasın, aynı zamanda da hayvanları katletsinler. Uyan ey insanoğlu uyan. Covitmiş, omicron muş, kuş gribiymiş vs vs. hiçbirinin doğruluk payı yok. İnsanlar gerçekleri anlayınca çok geç kalınmış olacak.