E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'de imalat sanayi durağan---

İngiltere'de imalat sanayi durağan

İngiltere'de imalat sanayi durağan
03 Ağustos 2015 - 13:38 borsagundem.com

İngiltere’nin imalat sanayi, ihracat talebinin gerilemesi ile durağan seyri sürdürüyor

İngiltere’de fabrikalar, ihracat talebinin Temmuz ayında düşüşü 4. aya taşımasından olumsuz etkilendi. İmalat sanayi sektöründe büyüme engellendi.

Markit Economics’in Pazartesi günü açıkladığı verilere göre Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Haziran ayındaki 51.4 seviyesinden 51.9’a yükseldi. Endeksin Haziran’daki 51.4 seviyesi iki yıldan uzun bir sürenin en düşüğü olarak kaydedilmişti. Bloomberg anketine katılan ekonomistler 51.5’e yükseliş görüleceğini öngörmüştü. Rapora göre ihracat siparişleri gerilerken, Euro Bölgesi talebi pounddaki güçlü seyirden darbe aldı.

Markit, imalat sanayinin ikinci çeyrek dönemde daralmasının ardından göstergenin yavaş bir büyümeye işaret ettiğini belirtti.

İngiltere’de fabrikalar, güçlü pound ve Euro Bölgesi’ndeki zayıf büyüme ile mücadele ediyor. Yurtiçi talep güçlenirken, dış riskler BOE’nin faizi bu hafta sabit tutacağına işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)