E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'de hükümet çatırdıyor mu?---

İngiltere'de hükümet çatırdıyor mu?

İngiltere'de hükümet çatırdıyor mu?
10 Temmuz 2018 - 08:44 borsagundem.com

İngiltere'de Muhafazakâr milletvekilleri, Başbakan May'e karşı güven oylaması yapılmasını beklemiyorlar

İngiltere'de Muhafazakâr Parti milletvekilleri, Başbakan Theresa May'ın kabinesinden üst düzey
iki bakanın istifa etmesine rağmen May'e karşı güven oylamasına gidilmesini beklemediklerini açıkladılar. İstifaların ardından May, partisini Brexit planı konusunda ikna etmek için dün acil bir toplantı düzenledi. Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve Brexit bakanı David Davis'in, May'in Cuma günü kabine üyeleriyle yaptığı toplantıda üzerinde görüş birliğine varılmış olan Brexit planlarına karşı
çıkarak istifa etmeleri sonucu hükümeti kaosa sürüklemiş oldular.
Ancak parti başkanı Brandon Lewis ve önde gelen AB karşıtı Jacob Rees-Mogg'un da dahil olduğu diğer milletvekilleri, May ile yaptıkları toplantıdan sonra gazetecilere, başbakan için bir güven oylaması teklifi yapılmasını beklemediklerini söylediler. İngiltere ve Galler Başsavcısı Robert Buckland, "Lidere karşı bir meydan okuma sorunu, sanırım ortadan kalktı... Bu toplantının liderlik için bir meydan okuma fikrini ortadan kaldırdığını ve May'in kesinlikle güvende olduğunu düşünüyorum"
dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)