E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİngiltere’de futbol borç batağında---

İngiltere’de futbol borç batağında

İngiltere’de futbol borç batağında
05 Mayıs 2020 - 17:21 borsagundem.com

Premier Lig’den sonraki en önemli lig olan İngiltere Futbol Ligi’nde birçok kulüp iflasın eşiğinde. Lig Başkanı Premier Lig’ten destek bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eski Liverpool CEO’su ve İngiltere Futbol Ligi (EFL) Başkanı Rick Parry futbol sezonunun 31 Temmuz’dan önce bitmesi gerektiğini ve kulüplerin 200 milyon sterlinlik borç batağında olduğunu söyledi. Parry İngiltere Futbol Ligi’nin Kovid-19’dan sonra düzgün biçimde yenilenmesi gerektiğini belirtti ve şu anda kulüplerin kreditör biriktirdiklerini belirtti.

Parry, kaç kulübün iflas edebileceği sorusuna "cevap vermenin zor" olduğunu söyledi.

Parry liglerin devam edeceği tarihe ilişkin, "Sözleşmelerle ilgili durum nedeniyle son tarihimiz gerçekçi bir şekilde 31 Temmuz" dedi ve ekledi, "Temmuz'un ötesine geçemeyiz.”

"Oyuncular ve personel izinli sayıldı ve kulüpleri şimdi onları geri getirmek için bekliyor ve izinleri kaldırıyor, eğer bir ay içerisinde maçlar oynanmazsa o zaman tam bir karmaşa olur” ifadelerini kullanan EFL Başkanı, "Birkaç gün içinde karar almamız gerekiyor" dedi.

Taraftar gelirleri olmaması kulüpleri zorluyor

Rick Parry şu sözlerle devam etti: "Gelecek sezonda büyük bir belirsizlik söz konusu ve EFL için kesinlikle kritik olan şeyse taraftarlara ne zaman geri dönebileceğimizin belirsizliği meselesi. Premier Lig'den çok daha fazla tribünlerin yarattığı gelir ve atmosfere çok daha bağımlıyız."

EFL Başkanı liglerin seyircisiz oynanmasının sporun devamlılığı için yapılabileceğini fakat spor ekonomisinin dengelenmesine pek fazla yarar sağlamayacağını belirtti. Birçok kulüp için maçların oynanmasının da bir masraf olduğunu hatırlatan Parry naklen yayın gelirleri konusunda Premier Lig’e göre çok geride olduklarını söyledi. EFL Başkanı’na göre maçların oynanması sonucunda elde edilecek naklen yayın geliri oldukça sınırlı.

Maaşlar için denetim firmasına gidildi

Parry Profesyonel Futbolcular Derneği’nin kulüp hesaplarını ve varlıklarını araştırması için finansal denetim firması Deloitte’e başvurmasını desteklediğini açıkladı. Sorunun nedeni değil çözümü olmak istediklerini belirten Başkan acının paylaşılması gerektiğini söyledi.

EFL kulüpleri için kurtarma paketlerine ihtiyaç duyulduğunu kabul eden Rick Parry, Premier Lig’de maçların oynanması durumunda kendileri gibi diğer alt liglerin de desteklenmesini umduğunu söyledi.

Futbolda maç süresi kısalıyor mu?

 

Falcao'dan Cimbom'a transfer kıyağı

 

Beşiktaş’ın 5 futbolcusu karantinaya alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Batmaz06 Mayıs 2020 06:39

    Müslüman görünümlü Vahhabiler olduktan sonra batmaz

  • Ces3405 Mayıs 2020 18:32

    Bizden örnek alsınlar,janta düşen fener ol,kartal ol,cimbom ol yani kısası ver babam ver beraber yönettik ya klüpleri.Bıraksınlar batan batsın yettiler artık.

  • Vatan sever 05 Mayıs 2020 17:48

    Türkiyede olsaydınız devletimiz ilgilenirdi

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Mayıs 2020 17:45

    Daha beter olsunlar.milyonlarca dolar edermi bu futbolcular.bu hırsız arap şeyhleri halkından çaldıkları paraları götürüp buralarda çarçur ediyorlar halkı ise permeperişanlar.sanki petroller babalarının malları.umarım hepsi batar hiç bir futbolcu 50-200-200 milyon Euro edermi.yazık yazık.