E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere'de büyüme sürüyor---

İngiltere'de büyüme sürüyor

İngiltere'de büyüme sürüyor
02 Temmuz 2013 - 09:15 borsagundem.com

İngiltere'deki ekonomik toparlanma ikinci çeyrekte hız kazandı

İngiltere Ticaret Odası BCC tarafından yayınlanan ekonomik raporda, devam etmekte olan ekonomik toparlanmaya yönelik risklerin sürdüğü ancak bu risklerin azaldığı belirtiliyor. Raporda, hükümetin İngiltere'de ticari hayatı desteklemeye yardımcı olacak adımlar atmaya devam etmesi gerektiği ifade ediliyor.
BCC, açıklanan son veriler ışığında hem imalat hem de hizmet sektöründe yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe göre ihracat artışı yaşandığını ve bu artışın anketlerin başladığı 1989 yılından bu yana en güçlü seviyede olduğunu belirtti.
ENFLASYON RİSKİNE DİKKAT!
BCC Baş Ekonomisti David Kern, konuya ilişkin açıklamasında "Düzenlediğimiz ankette temel denge noktalarında görülen toparlanma yılın ikinci çeyreğinde İngiltere ekonomisinde yukarı yönlü seyirin yavaşça güç kazanmaya başladığı yönündeki görüşümüzü doğruluyor" dedi.
Bununla birlikte Kern, hem ülke içi hem de dış piyasa kaynaklı ekonomiye yönelik ciddi risklerin sürdüğünü, içerde enflasyonun yine yükseliş gösterdiğini hatırlatttı. Kern sözlerini şöyle sürdürdü:
"İngilere ekonomisinin yalnızca iyi değil çok iyi olmasını istiyorsak önümüzdeki 10 yıl boyunca büyümeyi destekleyecek politikaları sürdürmemiz gerekiyor. Aksi takdirde uzun ve yavaş bir büyüme süreciyle karşı karşıya kalacağız"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)